Четвъртък, 29 Септември 2022

Понеделник, 29 Май 2017 10:52

Владо Каролев: Съжалявам, че като съветник на Лукарски не успяхме да намалим бордовете на държавните дружества в Министерство на икономиката

„Нещата не са толкова зле. За трета поредна година ще имаме ръст на икономиката“, заяви икономистът

Какво все ни пречи да дръпнем напред в икономиката и има ли провал като съветник на Лукарски специалистът Владо Каролев – на тези въпроси отговори самият той в студиото на „Просто Диков“.

„Ако съжалявам за нещо, което не постигнах като съветник на икономическия министър Божидар Лукарски, това е, че имахме идея да се намалят бордовете на държавните дружества в Министерство на икономиката, но за съжаление не става.

В тези дружества има хора с политически контакти и винаги се намира причина да останат. Добрата новина е, че сега новият министър тръгна да го прави, дано го довърши“, обясни Каролев.

„Когато се създават нови работни места, тогава идват повече данъци и в държавата, и в общините. Има обаче административни спънки, просто защото те са в интерес на цялата бюрокрация“, убеден е икономистът.

„Някои неща започват да се случват, ако не заради друго, то заради публичния натиск. Според мен обаче има шанс за промяна. Най-важното нещо в България е да се либерализира пазарът на труда, защото това е най-голямата спирачка пред всеки инвеститор“, посъветва Каролев.

„Нещата не са толкова зле. За трета поредна година ще имаме ръст на икономиката“, завърши оптимистично на финала Каролев.

Оставете коментар

Конзола за дебъг на Joomla!

Сесия

Информация за профила

Използвана памет

Заявки към базата данни