Понеделник, 29 Май 2023

Сряда, 31 Май 2017 14:19

Путин: С кого възнамеряват да воювате?

Владимир Путин за плановете на НАТО да увеличи военния си бюджет

Президентът на Русия Владимир Путин посочи противоречия в плановете на НАТО по увеличаване на бюджетите за отбрана на страните членки на фона на разговорите за подобряването на отношенията с Русия, предаде РИА Новости, цитиран от Фокус.

„САЩ днес изразходват във военната сфера повече, отколкото на всички страни по света взети заедно. Затова и прекрасно разбирам президента Доналд Тръмп, когато иска част от този товар да бъде положен върху съюзниците му по линия на НАТО“, посочи президентът на Русия, определяйки този подход за „разбираем и прагматичен“.

По-рано на срещата на високо равнище на Алианса в Брюксел бе взето решение националните бюджети по отбраната на страните членки да достигнат до 2% от техния БВП. „На срещата се говореше, че НАТО иска да има добри отношения с Русия. А тогава защо увеличават разходите за отбрана. Срещу кого възнамеряват да воюват? Тук има някои вътрешни противоречия“, отбеляза Путин.

„Нека НАТО се разбира на кого и колко да плаща, това не ни притеснява много. Ние се грижим за своята отбранителна способност – правим това надеждно, с перспектива за бъдещето. Ние сме уверени в себе си“, посочи Путин.

Оставете коментар

Конзола за дебъг на Joomla!

Сесия

Информация за профила

Използвана памет

Заявки към базата данни