Неделя, 04 Декември 2022

Понеделник, 03 Юли 2017 11:25

Димитър Стоянов: Комисията "Грипен" е комисия "анти-Радев"

"Има битка между лобита и авиатори, когато говорим за самолетите „Грипен“, заяви главният секретар на президента

Анкетната комисия "Грипен" реално е комисия "анти-Радев", заяви пред бТВ главният секретар на президента полковник Димитър Стоянов.

"Председателят на комисията си позволи да коментира, че комисията е полезна за президента, защото ще си изчисти името. Аз не виждам какво има за изчистване", заяви той и добави, че спорът за изтребителите се водел между "професионалисти" и "лаици".

"С тази комисия се създава впечатлението, че ПГ на ГЕРБ си осигури постоянно действащ трибунал срещу президента", посочи Стоянов, който обясни, че не е имало "подозрително бързане" в предложението за изтребителите, защото е трябвало да бъдат спазени срокове.

„Комисията си е свършила работата, има подредени оферти и сега кабинетът трябва да се поизнесе. Има ясни формули, за да се определи какъв да е самолетът. Ф-16 не е по-добър от „Грипен“ само защото има повече произведени самолети. Това го казвам ясно“, добави Стоянов и отхвърли обвинението на Бойко Ноев, че има манипулация в процедурата.

Лош сигнал е, ако служебният кабинет не се бе произнесъл. Кабинетът „Борисов“ 2 е заложил датите кога, какво трябва да се случи. Какво искат сега. Нещата са заложени от тях".

Той нарече "неадекватен" коментара на Цветанов за офертите.

По думите му, когато става дума за купуване на въоръжение за много пари винаги има съмнения за корпуция или скандали.

"Служебното правителство си свърши перфектно работата, но закъсня. Време е лобистите да спрат да ходят по телевизиите, а да експертите за кажат истината", коментира той.

„Когато става въпрос за много, когато става въпрос за големи сделки, винаги се намесва и думата корупция. Навсякъде е така. Време е лобистите да спрат да ходят по телевизиите. Нека кабинетът да се решава. Служебният кабинет е дал предложение, като това е мнението на специалистите. Кабинетът сега има право да промени всичко“, каза още той.

"Войната беше открита не от "Дондуков" 2", подчерта Стоянов.

"Втората стенограма за КТБ ще бъде разсекретена, когато му дойде времето", обяви той. Стоянов заяви, че началникът на кабинета на президента Иво Христов няма достъп до класифицирана информация и законът не е нарушаван.

Оставете коментар

Конзола за дебъг на Joomla!

Сесия

Информация за профила

Използвана памет

Заявки към базата данни