Неделя, 04 Декември 2022

Вторник, 04 Юли 2017 12:08

Велислава Кръстева за Боршош и НДК: Голяма е отговорността на този, който допусна и овласти националисти и радикалисти напук на цяла Европа

"Има една приказка: Каквото и да ти говорят, сине, да знаеш, че става дума за пари!" , отсече депутатът от ДПС

"Има една приказка: Каквото и да ти говорят, сине, да знаеш, че става дума за пари." Така отговори в ефира на БНТ депутатът от ДПС Велислава Кръстева на въпрос за скандала с НДК и ходовете с отстраняването и връщането на Мирослав Боршош на поста. Ще направя след време публично достояние сумата, която ние оставихме на Боршош. Интересно ми е къде отидоха тези пари, допълни Велислава Кръстева, която е в комисията за проверка на финансовото състояние на двореца, попита Кръстева.

Сградата, която и да е тя, не произвежда култура и не е културен институт. Това е голямата изненада, която ви бях приготвила, обърна се тя към водещата. НДК е конгресна сграда, основно инфраструктура, а управлението на НДК е въпрос на добър мениджмънт, не на културни мероприятия, посочи Кръстева и допълни: "Аз изхвърлих гащите от НДК, а не г-н Боршош, не знам защо си го присвояват така."

Припомняме, че по време на правителството на Орешарски Велислава Кръстева беше зам.-министър на културата и в нейн ресор беше НДК. Тя още тогава си постави за задача да премахте битпазарте в НДК и го постигна.

"Ще направя след време публично достояние сумата, която ние оставихме на Боршош. Интересно ми е къде отидоха тези пари, допълни Велислава Кръстева, която е член на парламентарната комисията за проверка на финансовото състояние на двореца.

Кръстева коментира и протестите в Асеновград.

"Патриотичният фронт носи огромна отговорност за случващото се в Асеновград. Да не говорим, че Валери Симеонов е некомпетентен като държавник. Фактът, че евродепутат от Патриотичния фронт си позволи да напише във Фейсбук, че за ромите, участвали в това сбиване, трябва да бъде приложена евтаназия!

Етническият мир е култура на общуване. Не бих искала да споря с вас, този разговор бих го водила с тях, обърна се тя към водещата и допълни, че, медиите трябва да са по-премерени и еднакво чувствителни при отразяването на каквито и да са ситуации. Ние държим на спазването на закона, вие, медиите се фрустрирате и си позволявате на моменти да провокирате, имате изкушението в бързането и търсенето на атракция, на сензационно звучене, да създавате една картина, която невинаги е картината на реалността, смята Кръстева.

В един от репортажите видях една жена, преследвана от репортерка, която стигна до такова състояние в ужаса си да види камера и репортер пред себе си, че на въпрос: "Вие еди коя ли сте", тя отговори: "Мен не ме интересува коя съм", даде пример Кръстева.

Голяма е и отговорността на този, който допусна и овласти националисти и радикалисти напук на цяла Европа, отсече депутатът от ДПС.

Оставете коментар

Конзола за дебъг на Joomla!

Сесия

Информация за профила

Използвана памет

Заявки към базата данни