Сряда, 30 Ноември 2022

Петък, 07 Юли 2017 12:44

Друмев: Защо Томислав Дончев не спря хаоса в НДК?

Вижте и коментарът на бишият шеф на НДК Христо Друмев

Защо вицепремиерът Томислав Дончев не спря непоправимия хаос в НДК? Защо чак сега сигнализира за закъснението за Българското Председателство.

Тези въпроси зададе пред Дир.бг бишият шеф на НДК Христо Друмев във връзка с вчерашното изказване на вицепремиера по националното радио.

Ето и коментарът на Христо Друмев:

"Вицепремиерът Томислав Дончев вчера каза по БНР, че "ремонтът на НДК за целите на Българското Председателство, сериозно закъснява, при това с относителна ниска степен физическо изпълнение.

Така е, обаче го казва държавникът, който пое функцията на принципал на НДК, когато на фаворита Боршош не се харесаха критиките на министър Вежди Рашидов, че в НДК има сериозни закононарушения. И сега две години по-късно изрича горецитираната вярна констатация.

Защо обаче като принципал той не спря фантазьорството на комбината Боршош - арх. Станиславов, която доведе до сегашния почти непоправим хаос и причини много, много големи излишни харчове на държавни пари. Не се ли стресна от ясния сигнал за безпрецедентната загуба от 9 270 000 лева за 2015 г. , както и от смешните писмени обяснения на Боршош, че реализираните клуб "Перо", театър Азарян на мястото на уникалната зала 2 в НДК, превръщането на музикалния магазин в Нов театър, по популярен като театър "Кадурина", са част от подготовката на НДК за Българското Председателство. И всичко това е в нарушение на Закона за устройство на територията /ЗУТ/ .

Не счита ли министър Дончев, че и той има съпричастност към правилното констатирано сегашно тъжно състояние на НДК?."

Друмев отбеляза, че е бил директор на НДК в продължение на 20 години. И още, че по време на неговото управление Конгресният център е бил на самостоятелна издръжка. През 2005 г. НДК е получил наградата на Международната асоциация на конгресните дворци за най-добър конгресен център в света.

Оставете коментар

Конзола за дебъг на Joomla!

Сесия

Информация за профила

Използвана памет

Заявки към базата данни