Сряда, 30 Ноември 2022

Събота, 08 Юли 2017 12:21

Волен Сидеров: Избягвайте всякакви разпри с роми, защото напрежението расте и става спирала!

 „Националистите не само, че не сме опасни, полезни сме“, заяви лидерът на  „Атака“

"Да посегнеш на лекар в родилен дом трябва да си изрод. Това е някакво отклонение. За да го направиш, значи ти вътрешно си го носил. Надявам се за строго наказание, да посегнеш на лекарката и то в родилен дом е недопустимо."

Такова мнение изрази лидерът на "Атака" Волен Сидеров в сутрешния блок на БТВ.

Той отговори на въпрос за думите на вицепремиера Валери Симеонов, че третото дете ще бъде на държавата, т.е. ще бъде на издръжката на държавата. „Такива ходове направи Орбан в Унгария. Тук трябва да се направи разделение за такива родители, които носят отговорност, и такива, които не. За вторите държавата не трябва да отговаря“, отговори Сидеров. Според него обаче първо трябва да се реши проблемът с второто дете. „Говоря с много мои млади колежки, който чакат да направят кариера и отлагат. За щастие при нас с Деница, тя няма съображения да имаме второ дете, но това е Божа работата. Разбира се, че и аз нямам против, въпреки годините ми“, заяви Сидеров.

Лидерът на "Атака" коментира и напрежението в Асеновград. „Началото на всичко това е в годините след 90-та. Беше заложено така, че тази общност не само да не се интегрира, но да се капсулова и да се превърне в затворено общество, което да развъжда престъпници. Наложено е отвън да се разбие България, да има евтина работна ръка“, посочи Сидеров.

„Малко хора го знаят, но в Късното Средновековие в Западна Европа е провеждан геноцид спрямо ромите и те са почти изчезнали. Тук винаги е имало толерантност спрямо ромите - и по време на Османската империя и след това. Западните държави, които ни казват да интегрираме ромите, отказват да го направят“, каза още лидерът на „Атака“. Сидеров бе призован да коментира и случая на агресия от Смолян, където роми пребили жестоко младо момче. Запитан как би постъпил в аналогична ситуация, той отговори: "Бих се ангажирал да поканя ПГ на "Обединени патриоти" и вътрешният министър и да се поработи да се предотвратяват такива инциденти. Моят съвет е - избягвайте всякакви разпри с представители на тази общност, защото това напрежение расте и става спирала. Дори и да се почувствате обидени, по-добре отминете".

„Националистите не само, че не сме опасни, полезни сме. Малко, ако ДПС и останалите, които не са влезли в парламента, да запазят спокойствие, за да поработят нашите представители, да се види дали сме опасни или полезни. Ние сме тези, които карат ГЕРБ да приемат неща, които иначе не биха приели. Неща, които са достатъчно смели. Борисов не е шубе, но се съобразява с Брюксел“, каза още Волен Сидеров. Запитан какво конкретно е направил, той отговори, че е успял за 2 месеца да помогне приемът в математическите гимназии в България да се промени.

Оставете коментар

Конзола за дебъг на Joomla!

Сесия

Информация за профила

Използвана памет

Заявки към базата данни