Неделя, 04 Декември 2022

Петък, 28 Юли 2017 12:33

Жельо Бойчев: ”Борисов 3” излъга и продаде българите за пореден път

Суджукът и НДК се превърнаха в символ на вашето управление, заяви той

След дълги и мъчителни преговори, по-точно пазарлъци и договорки, 44-тото НС състави мнозинство, излъчило кабинет номер 3 на Борисов. За пореден път българските граждани се оказаха излъгани, дойдохте на власт от тяхно име и точно заради тази власт ги продадохте. Това каза зам.-председателят на ПГ на БСП Жельо Бойчев в декларация от името на групата, предаде „Фокус“.

„Започнахте със скандални кадрови назначения и лобистки законопроекти. Заложихте на език на омразата и чертаене на разделителни линии в българското общество“, заяви Бойчев. „Най-страшното нещо в политиката е да лъжеш гражданите, използвайки ги само в качеството им на електорат, а след изборите да не държиш на обещанията си“, коментира Жельо Бойчев.

„Въпреки ролята си на опозиция декларирахме, че сме готови да водим диалог и да постигаме съгласие по въпроси с национална значимост. За съжаление, успяхме само два пъти. Първият бе приемането по наше предложение на обща декларация относно погрома на македонския парламент. Вторият беше вчера, когато подкрепихме обща декларация за Договора за добросъседство“, уточни зам.-председателят на групата на БСП.

„Добре е, че по тази толкова болезнена от историческа гледна точка и емоционална за всеки българин тема намерихме единодействие и показахме последователност“, коментира Бойчев.

„Остана неразбрано доброто ни намерение важните външнополитически решения да се вземат след обсъждане в българския парламент. Отказахте възможността да изработим български сценарии за развитието на Европа, отчитащ и защитаващ националния интерес“, поясни Жельо Бойчев.

Според него няма как гласът на страната ни да се чува в Европа и да имат тежест позициите ни, ако преди това депутатите не са постигнали национално съгласие по тях.

„Вместо разговор за приоритетите на Председателството, започнахме да търсим кой открадна парите в НДК. Колкото и да не искате, НДК се превърна в символ на нашето Председателство“, каза още Жельо Бойчев. „Скандалите и злоупотребите са етикетът на това управление. Преди беше пицата на Симеон Дянков, а сега е суджукът“, заяви Бойчев.

Оставете коментар

Конзола за дебъг на Joomla!

Сесия

Информация за профила

Използвана памет

Заявки към базата данни