Сряда, 30 Ноември 2022

Вторник, 08 Август 2017 14:46

Жельо Бойчев: 100-те дни на "Борисов 3" са пропиляно и загубено време за България

Според него "Борисов 3" е правителство на скандалите

"БСП дава негативна оценка на 100-те дни правителството "Борисов 3" - това е едно правителство на сделката в името на власт за сметка на подменените обещания и излъгани избиратели. Тези 100 дни върнаха омразата, конфронтацията и разделението в българското общество. Едно пропиляно и загубено време за България. Това заяви днес зам.-председателят на ПГ на "БСП за България" Жельо Бойчев на брифинг в централата на партията, предаде репортер на БГНЕС.

Според Бойчев "Борисов 3" е правителство на скандалите, корупцията и нестабилността - НДК, Боршош, Суджук гейт не са изолирани явления.

"Те очертават истинския профил на това управление. Всичко се свежда до едно - овладяване на икономиката, търговия с влияние, подчиняване на цели сектори от българската държава на групировката около ГЕРБ, погром върху околната среда, опит за ограничаване на правата на работещите", изреди той. Или си част от играта и плащаш, или те смачкваме, а „Суджукът” е само най-циничната част от проявленията на това управление на ГЕРБ, смятат от „Позитано”.

Това правителство започна със скандални назначения - припомням нацистките поздрави, протестите на браншовите организации, бързите обвинения в корупция, започнаха с лобистко законодателство- първия закон за опазване на земеделската земя, който бе внесен от тях, бе оттеглен два дни след това, даде пример Бойчев.

Така приключи и тази сесия на НС - със скандални законопроекти, които ограничават правото на българските граждани. Ежедневно се генерират скандали, социалният диалог е замразен, нарочно се противопоставят синдикати на работодателски организации. Свидетели сме на протести в МВР, заради унизителните условия на работа там. Подобно е положението и в Министерството на отбраната. Хаос има около проектите за модернизация на българската армия, продължи Бойчев.

Налице е опит да се разпалва война между институциите в България и да се политизира българската армия, подчерта той. Депутатът смята, че не са поставени важните въпроси за България от това управление. 100-те дни на "Борисов 3" показаха, че те предпочитат силата пред демокрацията. БСП смята, че България заслужава друг вид перспектива. Протягаме ръка към всеки, който мисли, че битката за България не е изгубена, бе категоричен Бойчев.

При 65 приоритета, 236 цели и 902 мерки в управленската програма на ГЕРБ аз не виждам как българският гражданин може да се намери вътре, започна изложението си организационният секретар на БСП Кирил Добрев. Когато имаш приоритет – то е ясно, но при такива цифри ти нямаш цел, нямаш нищо, а сбирщайн от програми, писани от чиновници и някой просто ги е преброил, аргументира се той. Повярвайте ми, приоритетите и мерките се четат, но тук нищо не става ясно. Кои административни тежести намаляват - кражбата на бизнес, предопределеността на обществените поръчки, за това, че не се пращат бухалки да смазват бизнеса, кои други, запита Добрев.

Едно е ясно - държавата не създава условия за развитие на икономиката, за по-голяма заетост и по-високи доходи. Сега тъпчем на едно и също място. Да, спаднала е безработицата след като половин България се изнесе оттук. Програмата е пълна с общи приказки, категоричен бе Кирил Добрев.

Оставете коментар

Конзола за дебъг на Joomla!

Сесия

Информация за профила

Използвана памет

Заявки към базата данни