Петък, 01 Юли 2022

Четвъртък, 14 Май 2020 20:54

Калоян Паргов: БСП да се заяви не като алтернатива, а като нова перспектива за развитие

Влизаме в предизборна ситуация, която може да съвпадне с второ извънредно положение при втори пик на коронавируса, което ще усложни изключително ситуацията и политическия процес, смята председателят на БСП - София

 

Очаква ни горещ и бурен политически сезон. Това каза в интервю за предаването "Това е България" на Радио "Фокус" Калоян Паргов, председател на БСП - София.  

"Предстои ни много тежък политически сезон. Влизаме в предизборна ситуация, която може да съвпадне с второ извънредно положение при втори пик на коронавируса, което ще усложни изключително ситуацията и политическия процес", каза председателят на БСП - София. 

Според Калоян Паргов рейтингите от последните месеци са по-скоро оценка на обществото или на всички, вперили очи в управляващите, очаквайки спасение, реакция и адекватно поведение. 

"Ще видите много скоро, че всичко ще започне да се нормализира на нива, които познавахме отпреди кризата. Очаква ни горещ и бурен политически сезон, тъй като в обществото има напрежение. На 14 май се очаква и първият митинг-протест пред Народното събрание, което ясно показва, че обществото има големи очаквания, на които трябва да бъде отговорено", подчерта Калоян Паргов. 

Според Калоян Паргов тук е мястото и ролята на опозиция като БСП, която да заяви своето място не като алтернатива, а като нова перспектива за развитие на държавата след тази криза. 

Лидерът на БСП - София и председател на групата на социалистите в СОС смята, че некачествените ремонти са хроничен проблем за Столична община. "Проблемът е повторяем повече от година-две, след като станаха видни много подобни случаи с некачествени ремонти със занижен контрол и с липса на адекватна реакция на общината с оглед защита на обществения интерес към виновните за подобни некачествени ремонти. Това показва, че контролът трябва да бъде завишен", обясни Калоян Паргов. 

Според него Столична община трябва да подготви регистър на фирмите, които не са си свършили работата, за да може освен отговорността, която трябва да понесат, в бъдеще да не бъдат допускани до публичен ресурс. Отговорност носи не само фирмата изпълнител, но и столичният кмет и ресорната администрация, допълни Калоян Паргов. По думите му строителната камара също трябва да вземе отношение и да участва в гарантиране качеството на своите членове, които изпълняват обекти.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

Конзола за дебъг на Joomla!

Сесия

Информация за профила

Използвана памет

Заявки към базата данни