Неделя, 03 Юли 2022

Понеделник, 03 Октомври 2016 13:00

Според баба Ванга: Мястото не жените не е в политиката

Според Ванга мястото на жените не е в политиката. Мястото на жените е в семейството, учението, образованието, лечението.

Днес се навършват 105 години от рождението на Ванга.

BIG5 се свърза с Жени Костадинова – авторката на книгите за баба Ванга, за да си поговорим за дарбата, безсмъртието и да даде отговор на един важен въпрос – истина ли са преписваните на Ванга думи, че „руса жена ще оправи България”.

Четете.

Жени, днес се навършват 105 години от рождението на Ванга, има ли нещо, което не знаем за нея?

Трудно е да отговоря, много се знае и много не се знае за нея. Най-силното ми послание в този ден е, че  Ванга беше истинската, духовна майка на България. Тя даваше съвети, изживяваше болката, напътстваше, при нея хората идваха, за да получат това, което никой друг не им даваше. Хората, които са я познавали, знаят за нейното голямо човеколюбие, мъдростта й, изказвана с обикновени думи, силата й като пророк ...

А защо има разминаване на рождената й дата?

Ето това е нещо, което не се знае. Рождената дата на Ванга е 3-ти октомври, а не 31-ви януари. Това е една допусната грешка, в моите документални книги съм изложила и документи от паспорта й, от които се вижда, че тя е родена на 3-ти октомври. Днес в Рупите е страхотен празник, има много хора, които честват годишнината от рождението й.

Предстоят ни избори, знаеш, че от много време в публичното пространство се говори за пророчество на Ванга, че руса жени ще оправи България. Казвала ли е нещо такова?

Очаквах, че ще има такъв въпрос. Според мен това е в сферата на спекулациите. Появи се още на изборите, когато Блага Димитрова се кандидатира за вицепрезидент. Аз лично не вярвам на подобно твърдение. Това, което знам аз е, че според нея мястото на жените не е в политиката. Мястото на жените е в семейството, учението, образованието, лечението.

Какво би казала на хората, които се съмняват в дарбата й?

Истината е дадена, който има очи и уши ще я види. Искам само нещо да кажа - в последните години много чужди медии смесиха истината за Ванга с лъжа. Много думи, които никога не е казвала, й се преписват и това вероятно води до засилване на скептицизма особено у по-младите.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

Конзола за дебъг на Joomla!

Сесия

Информация за профила

Използвана памет

Заявки към базата данни