Сряда, 25 Май 2022

Петък, 07 Октомври 2016 14:44

Борисов недоволен от МВР дирекции, готви уволнения

Контрабандата в някои области все още е висока, недоволства премиерът

Премиерът Бойко Борисов не е доволен от няколко областни дирекции на МВР. Слаби резултати по отношение на контрабандата виждам в Перник, Хасково, Пловдив, Пазарджик, Русе. Там трябва да се дават обяснения, обяви Борисов по повод нови резултати, които сочат за спад на контрабандните цигари в страната.

Той даде едномесечен срок на тези дирекции за намаляване на разпространението им, като в противен случай ще последват уволнения. Със задоволство отчитаме резултати, които сочат за спад на контрабандните цигари в страната, заяви Борисов на работна среща.

„Една от причините да ни искат оставките – и едните, и другите, е тази – борбата с контрабандата. Иначе 3,7 млрд. лв. отиват в контрабандистите”, допълни Борисов. „Усилията ни дават резултати и мога да гарантирам, че правителството в това отношение ще бъде неотстъпчиво. И крачка назад няма да направим”, каза още той.

По повод организирания протест от БСП той каза, че там видял само депутати и общински съветници от партията.

По-рано днес министър-председателят се срещна с принц Султан бин Салман бин Абдулазиз Ал-Сауд, председател на Борда на директорите на Комисията по туризъм и национално наследство на Саудитска Арабия, който е в страната ни начело на делегация, проучваща потенциалните възможности за инвестиции у нас. В разговора принц Султан Ал-Сауд посочи, че в последните години Саудитска Арабия извежда туризма като приоритетен икономически сектор с големи възможности за развитие и създаване на партньорства с други държави. Той оцени високо природните дадености и културно-историческото наследство на България и го определи като отлична основа за сътрудничество и реализиране на съвместни проекти.

През последните години броят на туристите у нас се е увеличил с около 40%. Борисов изтъкна, че България е добре настроена към нови възможности за развитие на туризма и към инвеститори, за да реализира в максимална степен големия си потенциал в този стратегически отрасъл.

Снимка: Калоян Сомлев, BIG5.BG

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

Конзола за дебъг на Joomla!

Сесия

Информация за профила

Използвана памет

Заявки към базата данни