Вторник, 05 Юли 2022

Четвъртък, 29 Септември 2016 12:01

ПФ няма да подкрепи вота на недоверие за външната политика

Дебат за външната политика на България трябва да има, казва кандидатът за президент 


Патриотичният фронт /ПФ/ няма да се включи в тази процедура, ние се намираме в кампания за президентски избори и подобен вот би имал повече предизборен характер, отколкото да изиграе ролята на един реален дебат за външната политика на България. Това заяви съпредседателят на ПФ и кандидат за президент на "Обединени патриоти - НФСБ, "Атака" и ВМРО" Красимир Каракачанов пред журналисти в парламента.

Повод за коментара му стана инициативата на "БСП лява България" за внасяне на вот на недоверие за външната политика, след като вчера правителството реши да издигне кандидатурата на Кристалина Георгиева за кандидат за генерален секретар На ООн.

Каракачанов смята, че дебат за външната политика на България трябва да има.

"С такава, каквато България води в последните 20 години, страната става смешна и не може да си отстоява националните интереси, посочи Каракачанов. В България няма сериозна външна политика, която да бъде уважавана - люшкаме се от едната крайност в другата, коментира той. Според него издигането на Кристалина Георгиева е показателно в това отношение", предаде БТА.

Свързани статии (по етикет)

 • Четвъртък, 29 Септември 2016 12:01
  В четири американски щата започна предварителното гласуване за изборите през ноември

  В четири американски щата започна предварително гласуване за президентските избори, предаде ДПА. Гласоподавателите вече могат да пуснат бюлетините си в Минесота, Южна Дакота, Уайоминг и Вирджиния

 • Четвъртък, 29 Септември 2016 12:01
  Прекият избор проработи - смазваща победа за Нинова

  Смазваща победа с над 80% от гласувалите получи Нинова пред опонентите си

 • Четвъртък, 29 Септември 2016 12:01
  Корнелия Нинова: Призовавам социалистите да гласуват смело, спокойно и мъдро

  Нинова изтъкна, че е гласувала, за да се сложи край на порочното управление на България

  Призовавам социалистите да гласуват смело, спокойно и мъдро – от гласа им зависи съдбата на БСП и бъдещето на България. Това каза кандидатът за председател на БСП Корнелия Нинова пред журналисти, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

  Корнелия Нинова се обърна към всички социалисти с призив за висока активност, както и да гласуват смело, спокойно и мъдро.

  „Днес всеки глас е важен. От вашия глас зависи съдбата на БСП и бъдещето а България. Аз гласувах точно за това. Мнението на всеки да бъде значимо. Всеки да участва в решаването на своето бъдеще“, коментира Корнелия Нинова.

  Тя отчете, че за пръв път правим такъв избор и го определи като исторически за партията.

  Политиката е маратонско бягане – изисква постоянство и издръжливост, заяви Нинова пред медиите, след като упражни правото си на вот.

Оставете коментар

Конзола за дебъг на Joomla!

Сесия

Информация за профила

Използвана памет

Заявки към базата данни