Сряда, 06 Юли 2022

Четвъртък, 29 Септември 2016 19:15

Ненчев застрахова служителите си за 192 000 лева

Застрахователното покритие е за цял свят с изключение на територията на България

Министърът на отбраната Николай Ненчев ще застрахова със застраховки "Злополука и медицински разходи" военнослужещите и цивилните служители от министерството, структурите на пряко подчинение на министъра на отбраната и БА, както и командированите в чужбина, показа проверка на BIG5 е регистъра на обществените поръчки.

Обявената обществена поръчка включва две обособени позиции. Първата е за застраховка „Злополука и медицински разходи вследствие на злополука и/ или акутно заболяване” на военнослужещите и цивилните служители от Министерство на отбраната, структурите на пряко подчинение на министъра на отбраната и Българската армия, дългосрочно командировани на длъжности в щабовете и органи на международни организации.

Втората позиция е за застраховка "Злополука и медицински разходи при пътуване в чужбина с осигурен асистанс" на краткосрочно командированите военнослужещи и цивилни служители от Министерство на отбраната, структурите на пряко подчинение на министъра на отбраната и БА.
 

Прогнозната обща стойност на поръчката е 160 000 лева без ДДС. 

Застрахователното покритие е за цял свят с изключение на територията на България.

Постоянно командированите служители са с прогнозен обем 130 души, с разчет на ротация около 40-50 човека в година, за периода от една, две или три години.

В срока на договора, по заявка от представител на Министерство на отбраната застрахователят ще издава индивидуални и групови застрахователни полици, като в полиците се записват трите имена, ЕГН, срок на командировката и крайна дестинация – държава или териториалната зона, в която попада.

Свързани статии (по етикет)

 • Четвъртък, 29 Септември 2016 19:15
  Поскъпване на "Гражданска отговорност" прогнозират застрахователи

  Компаниите ще трябва да изчислят наново застрахователния пакет по задължителната полица

  От застрахователния бранш прогнозират, че цената на задължителната полица "Гражданска отговорност" ще продължи да се увеличава за всички водачи, независимо от предстоящото въвеждане на системата "бонус-малус", съобщава БНР.

  Според обявените намерения следващата година ще бъде базова за изчисляването на коефициента, с който през 2021-а  застраховката ще поскъпва или поевтинява в зависимост от това дали шофьорът има нарушения.

  Winbet - победата е емоция! (18+)

  Компаниите ще трябва да изчислят наново застрахователния пакет по "Гражданска отговорност", посочи пред "Хоризонт" застрахователният експерт Цветанка Крумова: „Тук се предвижда всички застрахователи да обявят свои базови тарифи пред Гаранционния фонд, тоест всички ще имат нови тарифи. Цената на застраховката върви нагоре“, отбеляза Крумова.

 • Четвъртък, 29 Септември 2016 19:15
  Близките на жертвите край Своге все пак ще получат по 50 000 лева

  По-рано застрахователят беше изплатил по 10 лева обезщетение

 • Четвъртък, 29 Септември 2016 19:15
  Депутатите гласуваха: Армията няма да участва в операции на МВР

  В НС приеха окончателните промени в Закона за отбраната и въоръжените сили

Оставете коментар

Конзола за дебъг на Joomla!

Сесия

Информация за профила

Използвана памет

Заявки към базата данни