Сряда, 06 Юли 2022

Петък, 30 Септември 2016 08:16

Кристалина Георгиева: За седмица трябва да наваксам една година

Ирина Бокова остава сред кандидатите за шеф на ООН, потвърди Съветът за сигурност

Кристалина Георгиева, която бе издигната като кандидат за генереален секретар на ООН, сподели, че задачата й да спечели подкрепа няма да бъде никак лесна. Причината е, че тя има да наваксва много, тъй като се включва доста по-късно от останалите кандидати в битката за поста.

"За една седмица трябва да направя това, което другите кандидати са направили за една година", заяви Георгиева пред „Файненшъл таймс".

През следващата седмица предстои ново гласуване. При него постоянните членки на Съвета за сигурност на ООН за първи път ще разкрият официалните си предпочитания към кандидатите за генерален секретар.

В същото време стана ясно, че Ирина Бокова също остава сред кандидатите за шеф на ООН. Това съобщи новозеландският дипломат Джерард ван Бохемен, който е начело на Съвета за сигурност на ООН през септември.

"Хората искаха да знаят дали България ще има един, или двама кандидати. Оказва се, че има един кандидат, официално подкрепен от българското правителство, и още един, който остава в надпреварата", заяви Ван Бохемен.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

Конзола за дебъг на Joomla!

Сесия

Информация за профила

Използвана памет

Заявки към базата данни