Петък, 01 Юли 2022

Петък, 30 Септември 2016 10:30

Бъчварова: Ново звено на МВР ще следи за сигурността на границите ни

Парите от Брюксел ще бъдат усвоени до една година, заяви вътрешният министър

Българските служби за сигурност не допуснаха създаването на трасе за нелегална миграция на наша територия и това е голям успех. Това каза в предаването "Денят започва" по БНТ министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова.

Тя съобщи, че специално звено в МВР, което ще се сформира в близките 10 дни, ще се занимава с проектите за повишаване на сигурността по границите, финансирани с парите от Европейския съюз. 160-те милиона евро, които Брюксел спешно отпусна, трябва да се усвоят до 1 година. И в момента службите ни работят на практика в повишена готовност да реагират на евентуаен мигрантски поток.

"Нямаме друг избор, трябва да се справим с това, защото тези средства, които благодарение на усилията на премиера, успяхме да получим в невероятно кратки за европейската практика срокове, ни дават шанс да имаме силна гранична полиция и да имаме необходимата техника. Дава ни възможност да изградим видео наблюдение, което е и модерният начин да следим всичко, което се случва по границата и да можем по-адекватно да действаме. Така че това е приоритетна задача за цялото министерство.", добави вътрешният министър.

Свързани статии (по етикет)

 • Петък, 30 Септември 2016 10:30
  Ден 80! Въпреки дъжда, хората зоват: Вървете си, лоши сте!

  Ден 80 на антиправителствените протести! Въпреки дъжда, хората вече са на триъгълника на властта и скандират ”Оставка”. На него стана ясно, че шефът на МВР Христо Терзийски е написал до ЕК, че протестиращите са напръскали журналистите с лютив спрей, което възмути за пореден път хората. Какво се случи на площада хронологично:

  21, 21 часа: Всички изслушаха химна на Рупублика България и се разотидоха.

  21, 10 часа:

  Професор Велислав Минеков алармира, че отново се наблюдава активно придвижване на полицейски сили към София.  Адвокат Николай  Хаджигенов  пък коментира избора на Евгени Иванов за член на ВСС от прокурорите.  Оратор коментира изказванията на Цвета Караянчева от днес.

 • Петък, 30 Септември 2016 10:30
  Главният секретар на МВР е разпоредил проверка за униформеното облекло на полицаите

  Изпълнението на заповедта на комисар Ивайло Иванов е възложено на директорите на областните дирекции и на СДВР

 • Петък, 30 Септември 2016 10:30
  “Правен свят”: Доведеният син на Лозан Панов стои зад статия в “Шпигел”

  Доведеният син на Елисавета Панова – съпругата на председателя на Върховния касационен съд Лозан Панов, стои зад клеветническа статия в соросоидното немско издание „Шпигел“. Припомняме, че в нея е набеден бившият главен прокурор Сотир Цацаров и премиерът Бойко Борисов, че нарушили закона в услуга на турския президент Реджеп Ердоган.

Оставете коментар

Конзола за дебъг на Joomla!

Сесия

Информация за профила

Използвана памет

Заявки към базата данни