Сряда, 06 Юли 2022

Петък, 30 Септември 2016 11:40

Мистерията около кандидата на ГЕРБ се заплита, сменят го до неделя?

Два дни преди да обявят кандидата си за президент, от ГЕРБ съвсем объркаха електората кого все пак ще издигнат за държавен глава

Тази сутрин зам.-председателят на партията и шеф на предизборния щаб Цветан Цветанов беше категоричен в интервю по бТВ, че партията се е спряла на едно име от четворката "Цачева, Фандъкова, Дончев, Николов". Вероятността, по думите му, кандидатът да е сред четиримата, била 99%. 

Тезата, че ГЕРБ е заложил на популярен човек, потвърди пред друга телевизия и вътрешният министър Румяна Бъчварова. Според нея нямало как кандидатът за президент "да дойде от нищото, от тъмнината, забравата, а от една позиция, в която са доказани професионалните му качества".

ГЕРБ дори била готова с фотосесията на президентската двойка и с рекламните си материали, похвали се още сутринта Цветанов и дори предложи на водещия Хекимян да му покаже фотосите, но той отказа. 

Час-два по-късно в парламента Цветанов съвсем обърка медиите, като даде заден ход и дори заложи на нищожния 1 процент, че до неделя, 2 октомври, когато официално ще обявят кандидат-президентската си двойка, ГЕРБ може да реагира в движение и да направи корекции.

В кулоарите на парламента Цветанов съобщи още, че премиерът Бойко Борисов е отказал да бъде кандидат за държавен глава, но даде да се разбере, че има 1% вероятност кандидатурата да бъде сменена до неделя.

За разлика от журналистите, които повярваха на "карето" на ГЕРБ, политиците се оказаха по-скептични. Съпредседателят на Патриотичният фронт Валери Симеонов  беше категоричен пред BIG5, че е рано да се коментира по сутрешния анонс на Цветанов, защото ще бъдат "само празни приказки". "Нека обявят кандидата си и тогава ще говорим", каза той. 

 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

Конзола за дебъг на Joomla!

Сесия

Информация за профила

Използвана памет

Заявки към базата данни