Неделя, 28 Май 2023

Вторник, 23 Август 2016 09:39

Коалиция ГЕРБ – БСП е изключена, смята политолог

Типаж като Йорданка Фандъкова би се възприел добре, заяви Първан Симеонов

 

Евентуална коалиция между ГЕРБ и БСП е изключена и невъзможна. Това заяви политологът Антон Тодоров. Според него премиерът Бойко Борисов няма да се кандидатира за президент. Антон Тодоров е на мнение, че най-походещият кандидат за президент е кметът на София Йорданка Фандъкова.

„Няма да има коалиция ГЕРБ – БСП, защото няма да остане БСП, докато дойде време да се прави такава коалиция. Те нямат един кмет на областен град. Това е ритуално убийство на сред центъра на България на БСП”, контрира политологът Антон Тодоров пред Нова ТВ.

„Борисов няма да бъде кандидат на ГЕРБ за президент. Друг човек ще бъде, те го описаха горе-долу. На мен ми се въртят две имена в главата – Кристалина Георгиева и Йорданка Фандъкова. За мен кандидатът е Йорданка Фандъкова – това, което излъчва тя е „мека сила”. Тя наистина е човек, който изпълва на 99% характеристиките, които са нужни за един кандидат-президент”, добави политологът Антон Тодоров.

Не на това мнение е колегата му Първан Симеонов. Според него все още е възможно ГЕРБ и БСП да обединят силите си. „Мирише на голяма коалиция ГЕРБ – БСП. Не знам дали ще се случи, но в такава страховита ситуация Борисов може би има инстинкта да сподели с някого отговорността. Мирише и на преформатиране на кабинета”, заяви той.

Симеонов е на мнение, че Фандъкова би се приела добре от хора, ако бъде издигната за президент. „Типаж като Йорданка Фандъкова би се възприел добре. Говореше се и за кмета на Бургас, за Томислав Дончев, кой ле ни беше употребен като име. Не би ме изненадало нищо. Борисов не е изключен вариант, но на него не му се занимава с това. Просто Борисов никога не прави резки движения. Той не на шега не иска хаос. Напоследък се говори много и за Маргарита Попова. Тя има институционален бонус – между една четвърт и една пета от хората заявяват доверието си в нея”, коментира социологът Първан Симеонов. Той допълни, че Маргарита Попова не би била подходящ кандидат за президент, тъй като е достигнала максимума на своите възможности.

Първан Симеонов взе отношение и относно генерал Румен Радев, който бе издигнат от БСП за президент. „Той е неразпознаваем засега. Има своите плюсове. Находка е, но ако продължава да си служи с авиационни термини, ще изпадне в ролята на Плевнелиев, който не мина от професионалното към президентското”.

Според политологът Антон Тодоров Румен Радев е много слаба кандидатура и няма никакви шансове на предстоящите избори.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

Конзола за дебъг на Joomla!

Сесия

Информация за профила

Използвана памет

Заявки към базата данни