Неделя, 05 Февруари 2023

Сряда, 26 Август 2020 21:42

Иван Гешев: Живея в държавен имот по препоръка на службите

Не проверяваме частни бизнеси, а сделки от Прехода, заяви главният прокурор

 

 

Прокуратурата няма отношение към темата за нова конституция и свикване на Велико Народно събрание. Това обяви главният прокурор Иван Гешев пред Нова телевизия. Тези въпроси били в полето на политиците.

Гешев коментира и друга важна тема от последните дни. Обвинител номер 1 е категоричен, че държавното обвинение не проверява частни бизнеси, а само приватизационни сделки на Прехода.

За първи път главният прокурор коментира проекта на ГЕРБ за нова конституция. Иван Гешев обяви, че прокуратурата е готова да изготви становище, ако това е необходимо.

„Това е политическия дневен ред. За мен са важни въпросите за българските граждани, а те са – ще се решат ли проблемите с убийствата на пътя от дрогирани и пияни шофьори, както и много други въпроси, които българската прокуратура е поставила пред Народното събрание и законодателната власт. Ако поискат становище от прокуратурата, ще дадем своето становище”, заяви Гешев.

Winbet - победата е емоция! (18+)

След стартиралата мащабна проверка на сделките от приватизацията, Гешев определи като фалшива новина, че ще се посегне на частни бизнеси.

„Тук се развива поредната пропагандна кампания или както е модерно да се казва фейк нюз. А тя е в посока, че едва ли не проверяваме работещи предприятия, работници, работещи бизнеси, собственици на работещи бизнеси”, обясни Гешев.

До момента от ДАНС към Върховната касационна прокуратура са постъпили материали за 28 сделки. И предстои да бъдат образувани досъдебни производства,  при установени нарушения.

„Ние проверяваме крадливи български политици и държавни служители, които са нарушили преди доста време служебните си задължения и са приватизирали, откраднали незаконно държавна собственост. Това е поредната фалшива новина, с която се опитват да плашат нормалния бизнес. В България частната собственост е неприкосновена”, каза още главният прокурор.

Той отговори на „Отровното трио”, които поискаха от Министерския съвет информация дали Гешев живее в „Бояна”.

„Аз живея в държавен имот по препоръка на всички български служби за сигурност. Казвам – всички български служби за сигурност, включително и НСО, като семейството ми плаща наем на пазарни цени и мисля, че това е достатъчно. Под този храст няма да излезе заек”, каза Гешев без конкретен отговор и обяснение дали този имот наистина е в резиденция "Бояна".

 

 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

Конзола за дебъг на Joomla!

Сесия

Информация за профила

Използвана памет

Заявки към базата данни