Неделя, 03 Юли 2022

Четвъртък, 10 Септември 2020 16:37

МВР награждава някои полицаи от протестите

В рамките на 4 месеца за втори път се появява такова напрежение между служителите за пари

 

Гневни служители на МВР изпратиха писмо до вътрешния министър Христо Терзийски, с което го алармират за недомислица, която поражда напрежение между полицаите с несправедливо раздаване на парични награди, съобщава Lupa.bg, позовавайки се на свой източник от МВР.

От текста става ясно, че министър Христо Терзийски е изпратил до структурите на ведомството писмо №8121р-13832/12.08.2020 по чл. 37 от Закона за МВР, с което заповядва изготвянето на предложения за индивидуални парични награди на служителите, участвали пряко в опазване на обществения ред по време на битката срещу коронавируса. Заповедта на Христо Терзийски е създала напрежение, защото се оказало, че на награждаване подлежат и онези униформени, които са охранявали протестите.

Затова редови полицаи с основание питат каква е връзката между „...опазване на обществения ред по време на дейности по предотвратяване на разпространение и/или ограничаване на последиците от Covid-19” от една страна и „командироване в гр. София и участие в охраната на протести” от друга?

Униформените настояват да научат и по какви критерии и по чие разпореждане служители на Главна дирекция „Гранична полиция”, работещи на терен, са изключени от обхвата на горецитираната заповед, след като ежедневно на инструктажите им се поставят задачи, свързани с дейности по предотвратяване разпространението на коронавируса?

Според цитираните данни само в рамките на 4 месеца за втори път се появява такова напрежение между служителите за пари. Засега министър Христо Терзийски не е върнал отговор на основателните въпроси на своите подчинени, пише Lupa.bg, позовавайки се на източника си от МВР.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

Конзола за дебъг на Joomla!

Сесия

Информация за профила

Използвана памет

Заявки към базата данни