Неделя, 03 Юли 2022

Четвъртък, 10 Септември 2020 18:45

Убедена ли сте, уважаема Боряна Димитрова, че все още ви се отдава да манипулирате обществото?

Гледам участието на социолога Боряна Димитрова от Алфа Рисърч в предаването „Още от деня“ по БНТ и си мисля, защо тази жена все още се заблуждава, че може да манипулира българското общество?

Интересуващите се отдавна знаят, коя точно е Боряна Димитрова, как и тръгна бизнеса, кой я финансира и чии политически пристрастия защитава. За тези, които не знаят, леко профанизирано ще обясня, защитава интересите на „ДА България“ и Иво Прокопиев от чиято орбита е и фирмата Алфа Рисърч.

И във всичко това няма абсолютно нищо лошо. В партия „ДА България“ има изключително много интелигентни, достойни и мислещи хора, а Иво Прокопиев е умен мъж и се предполага, че знае как да взима решенията си – били те политически или икономически.

Друго обаче ме притеснява, защо Димитрова все още продължава да се заблуждава, че има ресурс да „промива мозъци“, така както го правеше преди 10, 15 или 20 години. Тази интелигентна иначе жена някак си не допуска, че хората не са идиоти, а търпят своето развитие и с тезиси, които са вършили работа по време на епохата „Я, продават Зрънчо!“ днес трудно може да нахрани някой.

Стои социологът Димитрова в телевизора и докато обяснява естеството на протестите пере същности, пере история и може би най-лошо, пере истината.

Псевдо-интелектуалните й брътвежи, че за да успее протестът трябва той да обособи своите политики са просто смешен опит за „отваряне на врата“ на възможни бъдещи преговори между „ДА България“ и ГЕРБ и затваряне на вратата към кардинално унищожаване на корупционното управление, което шефства в България през последните 15 години.

Смешна е Димитрова, като си мисли, че с евтините си манипулации може все още да заблуждава хората, въпреки опитите и да изглежда независима и безпристрастна.

Както обикновено тя и подобните на нея удобно забравиха първопричините за тези протести, а те са безобразната корупция, онагледена от еврото в чекмеджето, удобно забравиха, че всички тези хора излязоха първоначално на площада, за да изразят своето морално възмущение от управлението на Бойко Борисов, а не за да пренареждат баницата.

Така че, уважаема госпожо Димитрова, Вас може още 20 години да Ви канят по телевизиите, но това в никакъв случай не трябва да Ви заблуждава, че все още можете да излъжете някого.

Васил Петев

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

Конзола за дебъг на Joomla!

Сесия

Информация за профила

Използвана памет

Заявки към базата данни