Неделя, 03 Юли 2022

Неделя, 13 Септември 2020 12:22

Анализаторка: Да искаш оставката на кабинета, е все едно да искаш живота на Бойко Борисов

Тома Биков пък потвърди виждането на управляващите, че изборите трябва да са редовни, понеже една оставка крие рискове за икономическата ситуация в страната

 

 

„На протестите са децата на прехода. Едно поколение на прехода е идеалистично поколение, обяви тя. Противопоставя се романтизмът на цинизма на властта, подчерта Богомилова. Едно преходно поколение не може да даде крайни решения.“ Това заяви в студиото на БНТ Психолингвистът Стела Богомилова.

По думите ѝ, правителството изпитва нервите и търпението на протестиращите, а Борисов е сраснат с мисията си.

„Да искаш оставката на кабинета, е все едно да искаш живота на Бойко Борисов“, заяви анализаторката, която е убедена, че полицията пази властта, за да не бъде щурмувана.

В защита на тезата, че правителството трябва да изкара докрай мандата си се обяви и Тома Биков. В ефира на БНР той потвърди виждането на управляващите, че изборите трябва да са редовни, а не предсрочни.

"Една оставка крие рискове за икономическата ситуация в страната, която ще се усложни, при положение, че няма да бъдат приети актуализация на настоящия бюджет, нов бюджет за следващата година. Никакви гаранции няма, че след избори ще има бързо съставяне на правителство или изобщо съставяне на правителство", заяви депутатът от ГЕРБ.

"Нормалната ситуация е едно правителство да завърши мандата си, след което да отиде на избори. в настоящия случай става дума дали изборите да са декември, или да бъдат март месец". 

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

По думите му позицията на ГЕРБ се формира от желанието в следващите месеци, до Коледа, да бъде подготвена следващата финансово-икономическа година за всички граждани: "Хора останаха без работа още това лято, всички те трябва да могат да разчитат на държавата и през следващата година, независимо кой ще бъде на власт".

Тома Биков обясни в предаването "Неделя 150", че ако има гласуване за свикване на Велико народно събрание, правителството ще подаде оставка и ще се отиде на избори, които може би ще се изтеглят с 1-2 месеца назад. Ако не се съберат 160 гласа, правителството ще доизкара мандата си".

Във връзка с огласените социологически проучвания, представящи отлив от подкрепа за ГЕРБ, Биков коментира, че ситуацията е много динамична и съвсем не е сигурно, че и на изборите картината ще е такава.

"ГЕРБ е партията на бъдещите кметове, а на Цветан Цветанов оставяме бившите", коментира депутатът появилите се спекулации за интерес от бивши кметове от управляващата партия към формиращата се нова политическа формация на бившият зам.-председател на ГЕРБ Цветан Цветанов.

 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

Конзола за дебъг на Joomla!

Сесия

Информация за профила

Използвана памет

Заявки към базата данни