Вторник, 05 Юли 2022

Понеделник, 14 Септември 2020 17:29

Новите команди към „Аптекаря“: Марешки, скачай! Марешки, дай глас!

Борисов вече може да разхожда аптекаря дори на каишка по „Витошка“!

Преди минути стана ясно, че Варненският апелативен съд е осъдил на 4 години ефективна присъда лидера на партия "Воля" Веселин Марешки.

Както и да погледнем тази новина, тя все е добра новина (вижте тук).

Че най-вероятно мястото на Марешки е зад решетките, май почти никой не се съмнява. В случая присъдата му е за рекет и изнудване, но има и един куп други сигнали, които отдавна поставят под съмнение почтеността на аптекаря от Варна.

Мислим, че е достатъчно само да споменем как наскоро той спазари гласовете на своите депутати срещу концесията на плаж „Кабакум“ във Варна. От години пък се говори за машинациите на Марешки при продажба на лекарства и отношенията му с НЗОК, както и за един куп нередности около търговията му с горива.

По-важно е обаче, тук да си зададем въпроса как въобще българските гласоподаватели и народ допуснаха лице като Марешки в българската политика? Та то на лицето му пише що за стока е. Да се надяваме, че след примера „Марешки“ все по-рядко ще допускаме подобни елементи в българския парламент. Да се надяваме още, че ВКС ще потвърди ефективната присъда на по-долната инстанция и Марешки ще се превърне в първия политически лидер, попаднал реално зад решетките.

От друга страна обаче, трябва да отбележим, че това едва ли ще се случи. От тук нататък спокойно може да наричаме Марешки „Булгода на Бойко Борисов“. Премиерът вече може да му вика „Марешки, седни, Марешки, легни, Марешки, дай глас“, та дори може да си го води на каишка по „Витошка“. А за Марешки остава или да вика „бау-бау“, или да заминава на почивка в затвора.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

Конзола за дебъг на Joomla!

Сесия

Информация за профила

Използвана памет

Заявки към базата данни