Сряда, 31 Май 2023

Вторник, 15 Септември 2020 19:40

Главният секретар на МВР е разпоредил проверка за униформеното облекло на полицаите

Изпълнението на заповедта на комисар Ивайло Иванов е възложено на директорите на областните дирекции и на СДВР

Със своя заповед главният секретар на МВР главен комисар Ивайло Иванов е разпоредил извършване на комплексна проверка във всички областни дирекции на страната и в СДВР относно спазването и изпълнението от полицейските служители на Наредбата за униформеното облекло и работното облекло за служебно ползване в МВР от 24 август 2015 г. и на Наредбата за реда за употреба на физическа сила и помощни средства от служителите на МВР от 14 март 2017 г., съобщиха от пресцентъра на МВР.

Изпълнението на заповедта е възложено на директорите на областните дирекции и на СДВР, а контролът по изпълнението - на директора на Главна дирекция „Национална полиция“.

Директорите на областните дирекции и на СДВР следва да организират и провеждането на строеви прегледи, при които да бъде установено има ли нарушения при използването на пагоните, емблемите, отличителните знаци и надписите по униформеното облекло.

Припомняме, че на антиправителствения протест на 2 септември се появиха снимки на полицаи с липсващи обозначителни номера, като и със значки и емблеми, които не са част от отличителните знаци в системата на МВР.

Свързани статии (по етикет)

 • Вторник, 15 Септември 2020 19:40
  "Победа" и "Оставка, мутро" в 92-рия ден на протеста

  Cкaндирaния "пoбeдa" и aплoдиcмeнти бeлязaхa 92-рия пoрeд aнтипрaвитeлcтвeн прoтecт в cтoлицaтa, прeдaдe Бългaрcкoтo нaциoнaлнo рaдиo. Дeмoнcтрaнтитe привeтcтвaхa глacувaнaтa в Eврoпeйcкия пaрлaмeнт рeзoлюция зa върхoвeнcтвoтo нa зaкoнa в Бългaрия и прoдължaвaщoтo вeчe 3 мeceцa грaждaнcкo нeдoвoлcтвo. Дeмoнcтрaциятa прoтeчe cпoкoйнo и приключи пo-рaнo oт oбичaйнoтo зaрaди cтудeнoтo врeмe.

 • Вторник, 15 Септември 2020 19:40
  Евгений Дайнов: Борисов е изолиран от собствения си народ и от международната общност, която го гледа лошо

  Протестът променя конфигурацията на властта и на обществените настроения, подчерта политологът

   

 • Вторник, 15 Септември 2020 19:40
  Деница Сачева лъже пред "Дойче веле"

  Журналистът от престижната "Дойче веле" Тим Себастиан направи брутална дисекция на българската действителност чрез интервю, взето от него със социалната министърка Деница Сачева, публикувано вчера на страницата на предаването "Конфликтна зона". От разговора с нея лъснаха 2 фундаментални неистини, изречени от министърката - че заради протестите у нас имало цели 80 полицаи в болница с тежки наранявания и че БВП на страната бил скочил с над 2 пъти за последния мандат на кабинета. 

Оставете коментар

Конзола за дебъг на Joomla!

Сесия

Информация за профила

Използвана памет

Заявки към базата данни