Събота, 28 Януари 2023

Четвъртък, 24 Септември 2020 14:07

Президентът пред Херо Мустафа: Защитата на националната сигурност е абсолютен приоритет

Румен Радев заедно и американският посланик Херо Мустафа бяха гости на авиобаза "Граф Игнатиево"

 

"Защитата на националната сигурност е абсолютен приоритет. И тук не може да има никакъв компромис. И аз се надявам и службите, и прокуратурата да са събрали необходимите достатъчно и обективни доказателства, за да бъдат минимизирани и дипломатическите последствия, защото винаги има и такива".

Така президентът Румен Радев коментира обявяването за персона нон грата на руски дипломати у нас по време на посещението си в авиобаза "Граф Игнатиево", предава БНР.

Държавният глава заедно с началник на отбраната адмирал Емил Ефтимов и американският посланик Херо Мустафа бяха гости на авиобаза "Граф Игнатиево" в рамките на Медийния ден за международната летателна тренировка „Тракийска пепелянка 2020“ . 

Президентът Румен Радев препоръча да се осигурят всички необходими условия за въвеждането в експлоатация на самолета Ф-16.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

"И второто предизвикателство - това е, че до застъпване на бойно дежурство по охрана на въздушното пространство с Ф-16 ни делят още дълги години. Това е мисия, която ние трябва да изпълняваме и затова очаквам енергични действия да се реши проблемът с тревожно ниския нальот на летците на МИГ-29, който тази година е най-ниският от много години насам".

За да има диалог с управляващите, той трябва да бъде поставен на здрава основа -  разкриване на истината за всички корупционни схеми, които са се случвали и продължават да се случват в държавата, това заяви в отговор на журналистически въпрос президентът Румен Радев: 

"Много пъти съм го казвал, но не виждам смисъл да ни тикат в постановка, в която диалогът да бъде индулгенция и опрощаване в шкафчета, за начин на порочно управление, за корупция, за записи и така нататък, няма как да стане. Не може хората с пълни шкафчета да канят тези с празни шкафчета за диалог и за да има диалог, още веднъж повтарям, трябва да бъде поставен на здрава основа. Това ще рече разкриване на истината за всички корупционни схеми, които са се случвали и продължават да се случват в държавата".

Свързани статии (по етикет)

 • Четвъртък, 24 Септември 2020 14:07
  Президентът Румен Радев: Резолюцията развенча пропагандната риторика на управляващите

  Вихри се управление, което подкопава устоите на правовата държава и спира на практика нашето развитие, заяви държавният глава

 • Четвъртък, 24 Септември 2020 14:07
  Президентът в Девин: Трябва да сме единни във всяка достойна кауза

  Днec cклaнямe глaви прeд гeрoичнaтa caмoжeртвa нa хилядитe бългaрcки oфицeри, вoйници и дoбрoвoлци, кoитo прeз пaмeтнaтa 1912 г. oтдaдoхa живoтa cи, вoдeни oт cвeщeн дълг дa дaрят cвoбoдa и нaдeждa нa cвoитe кръвни брaтя и cecтри, ocтaнaли извън прeдeлитe нa рoдинaтa. Тoвa зaяви прeзидeнтът Румeн Рaдeв в cлoвoтo cи пo cлучaй oтбeлязвaнeтo нa 108 гoдини oт ocвoбoждeниeтo нa Дeвин и рeгиoнa.

 • Четвъртък, 24 Септември 2020 14:07
  ЕП отхвърли поправките за президента в резюлюцията за България

  Европейският парламент отхвърли внесените поправки, които визираха българския президент в проекторезолюцията за ситуацията на върховенството на закона в България.

  С гласовете на социалистите, либералите и зелените, евродепутатите отхвърлиха предложенията, които целяха в текста за корупция по високите етажи на властта към премиера да бъде добавен и президентът на България, предаде БНР.

  Не бе прието и предложението да се добави текст за връзките между чужди разузнавателни служби и съветници на президента, както и да се приветства решението на българското правителство да изгони дипломати, за които се твърди, че са провеждали военен шпионаж и са събирали информация,  която представлява държавна тайна, за да я предадат на трета държава.

Оставете коментар

Конзола за дебъг на Joomla!

Сесия

Информация за профила

Използвана памет

Заявки към базата данни