Неделя, 05 Февруари 2023

Четвъртък, 24 Септември 2020 18:10

ТАСС: Първата партида ваксини срещу коронавирус е доставена в Москва за гражданска употреба

Първата партида ваксина срещу коронавирус е доставена в Москва за гражданска употреба. На първо място, персоналът на центровете за компютърна томография (KT) и на служителите в домашния патронаж ще бъдат ваксинирани, съобщи Оперативният щаб за контрол и мониторинг на коронавирусната епиденмия в столицата, предава TACC.

"В Москва се провежда проучване след регистрацията на коронавирусната ваксина. Освен това първата партида от коронавирусната ваксина вече е влязла в гражданско обръщение. На първо място, персоналът на амбулаторните центрове за КТ, лекарите и медицинските сестри на отделенията за вирусни инфекции, служителите на домашния здравен патронаж, в т.ч. медицински сестри, които вземат кръв и други биоматериали по домовете “, казаха от Щаба.

Превод и редакция: Юлиян Марков, Фокус

Свързани статии (по етикет)

 • Четвъртък, 24 Септември 2020 18:10
  Балтов поиска приемането на закон за носене на маски!

  Проф. Балтов заяви, че иска задължително носене на маски на всички закрити места

 • Четвъртък, 24 Септември 2020 18:10
  83 нови случая на коронавирус у нас

  83 са новите случаи на коронавирус у нас при направени 1 191 PCR-теста, което е близо 7% позитивни тестове за последното денонощие, сочат данните на Единния информационен портал към полунощ.

 • Четвъртък, 24 Септември 2020 18:10
  Тестват ефективността на БЦЖ ваксината срещу COVID-19

  Масово използваната ваксина БЦЖ срещу туберкулоза ще бъде тествана върху служители на първа линия във Великобритания като част от глобален процес за установяване на ефикасността й срещу COVID-19, предаде Ройтерс.

Оставете коментар

Конзола за дебъг на Joomla!

Сесия

Информация за профила

Използвана памет

Заявки към базата данни