Вторник, 30 Май 2023

Сряда, 07 Октомври 2020 09:19

Оставиха на власт кмет въпреки влязла в сила присъда

На редовно заседание Общинската избирателна комисия в Кресна е отказала да прекрати правомощията на управника Йордан Дончев в село Сливница с аргумента, че документите не са изпратени от компетентните органи и не съдържат заверен от съда препис от влязла в сила присъда

Общинската избирателна комисия в Кресна отказа да прекрати правомощията на кмета на село Сливница въпреки влязла в сила присъда за документна измама.

Преди две седмици кметът на община Кресна е получил писмо от прокуратурата в Сандански и решението на окръжен съд Благоевград по наказателното дело срещу Йордан Дончев, кмет на село Сливцица, който е осъден на 9 месеца условно и без право да заема изборната длъжност за срок от две години.

С писмо общинският кмет Николай Георгиев е информирал ОИК, като е приложил и документите от прокуратурата и съда.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

На редовно заседание ОИК е отказала да прекрати правомощията на селския управник с аргумента, че документите не са изпратени от компетентните органи и не съдържат заверен от съда препис от влязла в сила присъда във връзка с чл. 42, ал. 1, т. 4 от Закона за местното самоуправление и местната администрация.

Два дни по-късно на спешно заседание ОИК произнася второ решение по казуса- да изиска от прокуратурата в Сандански удостоверение за влязла в сила присъда. Едва след получаването му на заседание административния изборен орган ще се произнесе с окончателно решение.

Кметът на Сливница Йордан Дончев беше осъден заради това, че имайки нотариални правомощия за населеното място е заверил декларации на десетки хора за прехвърляне на партидите им по допълнителното задължително осигуряване от един пенсионен фонд към друг, предаде fakti.bg.

 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

Конзола за дебъг на Joomla!

Сесия

Информация за профила

Използвана памет

Заявки към базата данни