Понеделник, 29 Май 2023

Събота, 10 Октомври 2020 09:17

Кристиан Вигенин: Резолюцията е знак, че Европа вече е насочила вниманието си към нас

Европейският парламент е зачеркнал думата "европейско" от абревиатурата ГЕРБ

 

Резолюцията за България, гласувана в Европарламента, е знак, че Европа вече е насочила вниманието си към ситуацията в нашата страна. Това заяви в студиото на "Панорама" Кристиан Вигенин от БСП.

"Най-после, благодарение на усилията на българските евродепутати, ЕС, в случая Европейският парламент, насочи прожекторите към България и това, което видя, го виждаме днес в резолюцията, която беше приета", обясни Вигенин.

Евродепутатите са показали солидарност с българските граждани, които се борят да свалят от власт "мафиотизираните" от управляващи, смята той.

Социалистът изрази разочарованието си за начина, по който политиците от ГЕРБ четат резолюцията. Отричането на фактите, според него, не им помага.

Вигенин е убеден, че с тази резолюция Европейският парламент е зачеркнал думата "европейско" от абревиатурата ГЕРБ и ясно е показал, че в последните години вместо ценностно да се приближаваме към ЕС, ние сме се отдалечавали от него.

Ситуацията в своята партия Кристиан Вигенин определи така: тежкият период в БСП отшумява, предстои работа по нови проекти.

 

Медия

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

Конзола за дебъг на Joomla!

Сесия

Информация за профила

Използвана памет

Заявки към базата данни