Сряда, 31 Май 2023

Събота, 10 Октомври 2020 09:36

Дисидентът Петър Бояджиев: СИК на Борисов и Любен Гоцев оставиха България без зърно при управлението на Виденов

Докъде може да стигнат мутрите и кукловодите

 

Един от малцината истински дисиденти в България – Петър Бояджиев, разкри една добре пазена тайна от годините на прехода. Спряганият като възможен президент след падането на комунизма интелектуалец, спасил се от лапите на зловещата ДС с бягство във Франция, изненадващо обяви, че СИК, силовата групировка на Бойко Борисов.

Според информацията зад зърнената криза в периода 1995-1997 година стоят СИК и един от нейните създатели – Любен Гоцев, който напусна този свят преди ден – на 8 октомври.

За историята се разбра от пост на Петър Бояджиев във фейсбук, който публикуваме без редакторска намеса:

Публикувам една компрометираща ме, според първосигналните, снимка с покойният вече Любен Гоцев в задушевен разговор в кулоарите на парламента, която някой от фотографите там ми я е направил и ми я е дал. Публикувам това, преди да пиша за отношението на някои хора към протестите, защото това показва нагледно, от каква тиня се опитват да извадят България протестиращите и разбира се тези които са я вкарали в тази тиня ритат и ще продължат да ритат.

Генералът ме познава много добре от 80-те години, но само по досие от разработките им, защото аз съм във Франция ИЗМЕНИК на РОДИНАТА, а той там е никой. А в България нали е бил голяма клечка в ДС.

И са крояли толкова планове я да инфилтрират някой техен човек при мен, я да ме ликвидират. Да, ама съдбата решила друго и след 1991 година, започнах да си влизам спокойно в България, но само с френският ми паспорт.

За Любен Гоцев аз тогава бях интересна птица, защото все пак в геостратегически план лагерът към който бях беше победител, а този към който той беше, беше победеният.

Не мисля, че той успя да има някаква полза от тези контакти с мен, но аз имах и то не малка полза. Но това е дълга тема. Само ще разкажа един важен от обществена гладна точка епизод.

Ако си спомняте, по времето на правителството на Виденов, се появи зърнена криза. Няма жито, въпреки, че е произведено, но го няма на пазара. Смут, крясъци и какво ли не. Всъщност житото си го имаше, но беше изкупено, на ниски цени, под ръководството на Любен Гоцев и складирано по силозите, за да му се вдигне цената, а и да се изнесе на висока цена част от него.

Да, ама някой от живелите тогава да са чули този факт. И Тъй аз научавам за една от базите, където има складирано жито в Карнобат. И научавам, че генералът е натоварил една сикаджийска група да го пази и да дава на когото той каже.

Разучих си добре проблемът и точно по обедната почивка, когато в офисът на сикаджиите беше останало само едно слабо информирано момче, влизам в офиса и казвам: Любен Гоцев ме изпраща да натоварите 4-5 вагона за София.

Отговаря, няма проблем, давай писмото. Ох, аз пък съм го забравил в колата, ей сега се връщам с него. Отивам в колата и се обаждам на генерала. Който ми беше дал дори и мобилният си телефон. Правя се на бунак.

Абе, Любо тук си имал в силозите жито, но ми казаха, че само с писмо от теб го товарят. Оня отсреща щеше да припадне, че съм го разкрил. Глупости, глупости, лъжат, лъжат и затвори телефонът. Та в такава държава живеете все още и сега. Държава на институциализираната ЛЪЖА.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

Конзола за дебъг на Joomla!

Сесия

Информация за профила

Използвана памет

Заявки към базата данни