Събота, 25 Юни 2022

Понеделник, 04 Май 2020 10:08

Гуцанов продал баровската къща на Костадин Костадинов

От партия „Възраждане” обещаваха, че ще се откажат от субсидията, но не го направиха. Вместо това патриотът Костадинов се сдобива с луксозна къща

 

След излъченото разследване на NOVA: „Как противници на партийните субсидии харчат държавните пари?“, сайтът "Афера.бг" поставя въпроса: „А защо не казвате от кого купи къщата Костадин Костадинов?

По този повод "Афера.бг" напомня свои публикации, в които още в началото на годината осветлява имотните сделки на председателя на „Възраждане“ Костадин Костадинов и най-важното – че източник на придобивките му е Борислав Гуцанов.

На 15.01.2020 медията публикува разследването си: „Как след изборите „Коцето“ от „Възраждане“ си купи имотза 100 000 евро от управителката на фирмата на жената на Борислав Гуцанов!“, в който от документи става ясно, че има финансова връзка между Борислав Гуцанов /БСП/ и Костадин Костадинов – Коцето.

Интересен факт е че на 10.12.2019 г., веднага след местните избори, в които той бе кандидат кмет за Варна, а Борислав Гуцанов /БСП/ го подкрепяше яростно,  Костадин Костадинов се е сдобил с къща в тузарски комплекс на брега на варненското езеро в с. Константиново. Имотът е вила на два етажа, с веранда, с площ 82 кв.м. Състои се от дневна с кухня, баня с тоалет на първия етаж, две спални, санитарен възел, тераса на втория етаж. Такъв подобен имот фигурира и в сайт за недвижими имоти, но при направената справка се оказа, че имота вече е продаден. За този имот „Коцето“ е „платил“ 100 000 евро, като това е цената само за сградата във вилната зона“, пише „Афера“ и прилага документи, от които е видно, че сделката е осъществена през фирмата на съпругата на Гуцанов.

На 7.02.2020 „Афера“ продължава да публикува факти за финансовата връзка между двамата с публикацията „Внимавайте! Изкуствено залепят „Коцето“ за президента Радев! Цел: да потопят проект на Радев! Ето как Коцето захлеби от Гуцанов /БСП/!“. От публикацията става ясно какви са партийните разходи на председателя на „Възраждане Костадин Костадинов – виж ТУК.

На 4.04.2020 „Афера“ продължава да разгръща темата с публикацията „Коцето“ и лъжите. Ключовата дума „плащане“, след като в предаването на Сашо Диков по „Евроком“, в което също се разглежда темата.

В неделя Васил Иванов от Нова телевизия в свое разследване разрови същите теми около Костадин Костадинов (виж ТУК). От изнесените факти стана ясно, че от държавните пари, партийна субсидия на партия „Възраждане“ са дадени 150 000 лева на телевизия „Евроком“.

„Обаче. Не чухме нищо за това от кого е купена къщата за 200 бона на Коцето! Нито за ситуацията около апартамента на жената на Коцето“, пише „Афера“.

Медията подчертава, че в разследването на Нова ТВ не бе споменато името на продавача, близък до Борислав Гуцанов от БСП, който поддържаше и лансираше Костадинов по време на отминалите местни избори. Няма и дума от кого и как купува къщата лидерът на „Възраждане“.

„Не искаме да си мислим, че това се дължи на отколешните близки отношения на Гуцанов с Домусчиев и покрай БМФ, нито че има връзка с това, че сегашният директор на Лудогорец Ангел Петричев бе дълго време шеф на медията на Гуцанови и от там веднага отиде в Лудогорец при Домусчиев. Така че, като ще правите разследване за Коцето, правете го като хората и не премълчавайте тези неща, които всъщност премълчавате!“, пише "Афера.бг".

 

 

 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

Конзола за дебъг на Joomla!

Сесия

Информация за профила

Използвана памет

Заявки към базата данни