Петък, 01 Юли 2022

Петък, 12 Юни 2020 08:53

Как действат схемите за кражби на европари в земеделието

Едни и същи животни се представят по 20 пъти в различни ферми при проверките

„Как работят схемите за кражби на европари в земеделието? Нямаш животни, но си описал, че имаш. Разбираш, че ще ти дойде проверка от самите проверяващи. Вземаш животни за показване от консултанти, които ти вземат от 20 до 50% за всичко, организират цялата схема. Едни и същи животни се представят по 20 пъти в различни ферми при проверките, пише 19min.bg. Но парите не миришат и животновъдите ги вземат...

Как се обяснява бумът, който имахме с тиквите неотдавна. Реално са 12 000 дка, но понеже се отчитат на площ, а не на реално произведен килограм, сме писали 170 000 дка. При първото си управление сегашният министър Танева го направи това чудо. А 48 души си разделиха 17 000 000 лв. Само тикви няма. Опитах да взема 200 кг накуп, колеги сме - няма в цяла България, а много търсих и още по-трудно намерих”, разказа в предаването на Люба Кулезич в „Евроком“ секретарят на  Асоциация „Български пипер“ Георги Василев.

Секретарят на Български пипер: Танева ни заплашва - ᐉ Новини от ...

Именно той пусна удивително наглите думи на земеделския министър Танева, която на няколко пъти приканва селскостопанските производители да правят измами по европрограмите.

Той разказа за драмата в своя сектор, където от 300 000 дка при соца, днес имаме реално производство на 22 000 дка, или почти 15 ПЪТИ по-малко. И няма как да има български зеленчуци в хипермаркетите.

„Във веригите ви продават кисела вода за зеленчуци”, разказва топекспертът.

19min.bg. се ангажира да огласи как мамят и разоряват селското ни стопанство зърнопроизводителите, от които бе излъчена в политиката Десислава Танева като представител на онези 100 души, които си делят повече от 1 млрд. лв. годишно. И защо тя отстрани единствения си експертен заместник-министър, за да не си вре носа в тайните й тетрадки. Другият - Насо Мафията, да е жив и здрав, дошъл в Министерството на земеделието от поста на мъжка секретарка на най-едрия консултант в агросектора и стои и до днес на поста си, въпреки скандалите в ресорите, за които отговаря.

 

 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

Конзола за дебъг на Joomla!

Сесия

Информация за профила

Използвана памет

Заявки към базата данни