Четвъртък, 30 Юни 2022

Вторник, 16 Юни 2020 16:51

Разследват Жоро Шопа за кокаина в Студентски град (СНИМКИ)

Георги Семерджиев – Жоро Шопа е разследван от МВР като собственик на заловените в Студентски град 367 кила кокаин, разкриват запознати с разследването.

Рекордното количество дрога на обща стойност около 80 милиона лева бе открито в столичния студентски кампус на 24 май при рутинна полицейска проверка на подозрителен шофьор. След ареста на 33-годишния Николай Петров, в чийто автомобил бяха намерени 40 кила кокаин, последва обиск на наето от него жилище в Студентски град, където бяха открити още 327 кила кокаин. Най-голямата находка, открита в разбитото наркодепо, обаче се оказа протезата на Манол Николов-Куция от Тополовград, втори братовчед на Жоро Шопа.

45-годишният трафикант е вторият арестуван по наркоаферата от Студентски град. Мъжът, който е загубил левия си крак в автомобилна катастрофа преди 20 години и оттогава ходи с протеза, бе задържан на 2 юни в Долни Богров при секретна операция на МВР, а в дома му бяха открити топчета с кокаин, идентични на заловените 367 кила дрога. Според разследващите Манол Николов е нарко готвачът на Жоро Шопа -размесвал е с примеси чистия кокаин, внесен в България от Южна Америка, а след това е разпределял количествата на отделни партиди.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Доказателствата, че Манол Куция е играл важна роля в наркотрафика се съдържат в откритата в апартамента в Студентски град тетрадка с неговия почерк. В тетрадката Манол Николов е описвал стоката, която е съхранявана в депото за наркотици, както и количествата, които са изнасяни от жилището. Родственикът на Жоро Шопа е описвал и щампите на заловения кокаин. Сред маркировките са „Асо спатия”, череши с цифри, буквата „М” и кръгове със стрелки нагоре. Последните записки в наркотефтера на Манол Куция са от 24 май. Тогава той е отбелязал, че от депото в Студентски град излизат 40 кила кокаин – количеството, което бе спипано в колата на „мулето” Николай Петров.

Ангажирани в разследването криминалисти разкриват пред столичен вестник, че основния заподозрян като бос на организацията за наркотрафик е Георги Семерджиев – Жоро Шопа. Под него в схемата е действал Тихомир Семерджиев, негов племенник. Според оперативна информация, 42-годишния Тихомир, съвместно с други двама мъже, също разследвани като босове на наркотрафика, е внесъл от Еквадор близо тон кокаин още през февруари. Дрогата е купена от картела „Лос Каленьос”.

източник: ПИК

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

Конзола за дебъг на Joomla!

Сесия

Информация за профила

Използвана памет

Заявки към базата данни