Сряда, 31 Май 2023

Вторник, 23 Юни 2020 21:07

Скандалът с ченгетата-наркодилъри отива под килима?

Арестуваните полицаи заплашили, че ще „изпеят“ още търговци на дрога от редиците на МВР

 

 

Скандалът с двете ченгета, които в началото на декември 2019-а бяха спипани в София да разнасят дрога с патрулката си, май ще отиде под килима, съобщава Lupa.bg.

Делото може да бъде покрито, защото престъплението е все още при дознател, а заловените полицаи били готови да пропеят в съда, че в наркосхемата участвали още няколко служители на МВР.

Именно заради това запознати с хода на разследване споделят пред Lupa.bg предположенията си, че случаят може да бъде скатан и изобщо да не стигне до съда.

Двамата полицаи бяха част от банда от осем човека за разпространение на наркотици. Разследващите от ГДБОП и Спецпрокуратурата установили, че униформените доставяли дрога с патрулния автомобил. Арестуваните са на длъжност старши инспектор в група "Охранителна полиция" във Второ районно управление при Столична дирекция на вътрешните работи. "Те са играли много важна роля в състава на групата, като разчиствали терена", обясни преди дни говорителят на Спецпрокуратурата Сийка Милева.

Групата е действала поне от 2017 г. Повече от година се работи по случая, по който са използвани и СРС-та, заявиха от Спецпрокуратурата. Спорад нашите източници до удара срещу ченгетата-дилъри се стигнало, след като през февруари 2018 г. бе сменено цялото ръководство на столичното 4-то РПУ. Началникът на районното Теменужка Капчина бе преназначена на нова длъжност в Главна дирекция "Национална полиция".

Заместник-началникът Теодор Тасев също бе сменен с Делян Гешев, който бе началник на Криминална полиция в РПУ-то. Сменен бе и началникът на разследващото звено в Районното Аделина Малакова. Почти година по-късно - на 23 януари 2019 г., бяха арестувани петима полицаи при проверка в същото 4-то РПУ. Обвинението бе, че са изнудвали търговци.

Според криминалисти ченгетата работят с престъпния свят от десетилетия. Още по време на комунизма ченгета са пазили проститутки и са разнасяли дрогата в цяла София със служебни автомобили, казват запознати с престъпния свят.

Свързани статии (по етикет)

 • Вторник, 23 Юни 2020 21:07
  Деница Сачева лъже пред "Дойче веле"

  Журналистът от престижната "Дойче веле" Тим Себастиан направи брутална дисекция на българската действителност чрез интервю, взето от него със социалната министърка Деница Сачева, публикувано вчера на страницата на предаването "Конфликтна зона". От разговора с нея лъснаха 2 фундаментални неистини, изречени от министърката - че заради протестите у нас имало цели 80 полицаи в болница с тежки наранявания и че БВП на страната бил скочил с над 2 пъти за последния мандат на кабинета. 

 • Вторник, 23 Юни 2020 21:07
  Прокуратурата предаде на съд 10 лица, сред които полицай, за участие в група за незаконна преработка и разпространение на тютюн

  Служител в Дирекция „Жандармерия“ на ГДНП – Пловдив, избягвал щателни проверки на личния си автомобил от колеги от Пътна полиция

 • Вторник, 23 Юни 2020 21:07
  Ден 80! Въпреки дъжда, хората зоват: Вървете си, лоши сте!

  Ден 80 на антиправителствените протести! Въпреки дъжда, хората вече са на триъгълника на властта и скандират ”Оставка”. На него стана ясно, че шефът на МВР Христо Терзийски е написал до ЕК, че протестиращите са напръскали журналистите с лютив спрей, което възмути за пореден път хората. Какво се случи на площада хронологично:

  21, 21 часа: Всички изслушаха химна на Рупублика България и се разотидоха.

  21, 10 часа:

  Професор Велислав Минеков алармира, че отново се наблюдава активно придвижване на полицейски сили към София.  Адвокат Николай  Хаджигенов  пък коментира избора на Евгени Иванов за член на ВСС от прокурорите.  Оратор коментира изказванията на Цвета Караянчева от днес.

Оставете коментар

Конзола за дебъг на Joomla!

Сесия

Информация за профила

Използвана памет

Заявки към базата данни