Неделя, 14 Август 2022

Сряда, 15 Февруари 2017 12:47

Байрактаров: Тайна среща между Каракачанов и Нинова

Симеонов: „Не се знае накрая коя ще излезе най-голямата партия”

Лидерите на Обединените патриоти си говорят тайно с ГЕРБ и БСП, заяви пред NOVA  Димитър Байрактаров, който напусна коалицията. „Това нещо се нарича задкулисие”.

„В петък съобщиха на Валери Симеонов, че напускам коалицията и няма да участвам в изборите. В неделя съобщих и на Красимир Каракачанов”, сподели Байрактаров и посочи, че между двамата лидери на Патриотите изглежда липсва комуникация или „някой просто лъже”.

„Означава ли това, че те изобщо нямат намерение да постигат какъвто и да било висок резултат? Или просто се води такъв разговор, че да могат да се присламчат или към едните, или към другите. На определени места се издигат слаби играчи”, заяви Байрактаров и добави, че не може да сложи името си до тези на компрометирани хора, визирайки колегите си от Атака.

Той твърди, че в последните дни на предишното Народно събрание се е състояла тайна среща между Красимир Каракачанов и лидера на БСП Корнелия Нинова.

„При мен няма задкулисие, има предкулисие. Никой няма време да се занимава с ГЕРБ и БСП. Последната ни грижа са те”, отвърна на обвиненията на Байрактаров съпредседателят на Обединените патриоти Валери Симеонов. „Не очаквайте чудеса в политиката. Ще стане същото, което стана преди две години. Ще седнем и ще преговаряме за нашата програма”.

Симеонов очаква Патриотите да участват в следващото правителство, тъй като ще имат по-голяма парламентарна група. „Няма значение дали с ГЕРБ или с БСП”, поясни той. „Подкрепяме това, което е заложено в нашата програма”.

„В момента листите не са наредени”, посочи Симеонов. „Няма как ГЕРБ и БСП да ги знаят”.

„Байрактаров e на абсолютно избираемо място, пълен мандат”, каза Симеонов. „Избира да прави собствена политическа кариера. Да му пожелаем успех и толкова”.

„Никой няма право и основание да ме упреква в каквато и да е била уговорка с Борисов и ГЕРБ”, категоричен е лидерът на Патриотичния фронт.

„При положение, че ние си имаме програма, имам кауза, за която се борим, последователни сме и постигаме нещата и при всичките тези процеси, които се развиват в т. нар. големи партии, не се знае накрая коя ще излезе най-голямата партия”, смята Симеонов.

Той коментира и позицията на жителите в Елин Пелин, които отказаха да приемат семейство сирийски бежанци.

„Прекалено много се вълнуваме от съдбата на сирийците. Нека не забравяме, че в нашите градове живеят наши сънародници, които имат абсолютното право да желаят или да не желаят с кого да съжителстват”, посочи той и допълни, че е нормално хората в Елин Пелин да се притесняват. „След два месеца някой тегли кибрита и това семейство изгаря. Вие как ще се чувствате?”, попита Валери Симеонов.

Оставете коментар

Конзола за дебъг на Joomla!

Сесия

Информация за профила

Използвана памет

Заявки към базата данни