Неделя, 14 Август 2022

Неделя, 26 Февруари 2017 16:00

САЩ разследват "Ситигруп" за измами

Американската банка "Ситигруп" съобщи, че властите на САЩ, включително Комисията по ценните книжа и фондовите борси, разследват наемането на служители, които имат отношения с представители на чужди правителства, предава Блумбърг.

Банката предлага пълното си сътрудничество в разследванията, заяви базираната в Ню Йорк финнасова институция в годишните си регулаторни документи. Исканията са съгласно Закона за чуждестранните корупционни практики, според който е престъпление да се дава заплащане или други облаги на чужди държавни служители. Марк Костило, говорител на "Ситигруп", е отказал да даде подробности за разследването.


Банки, включително JPMorgan Chase и Goldman Sachs разкриха подобни разследвания. Те предизвикаха дискусии на "Уолстрийт" за това дали американските бизнес стандарти трябва да бъдат прилагани в чужди страни и дали извършването на услуги за влиятелни служители е незаконно.


През ноември JPMorgan се съгласи да плати около 264 млн. долара, за да уреди американските обвинения, че е наела деца на китайски лидери, за да увеличи дела си в нарушение на законите за борба с корупцията. Програмата на JPMorgan, наричана Sons and Daughters Program, е продължава от 2006 до поне 2012 г., съобщиха властите.

Оставете коментар

Конзола за дебъг на Joomla!

Сесия

Информация за профила

Използвана памет

Заявки към базата данни