Четвъртък, 29 Септември 2022

Понеделник, 05 Юни 2017 12:27

Цацаров: В случая с катастрофиралите мигранти на „Тракия” става дума за канал

Възможно е организаторите да са чужди граждани, живеещи у нас, каза главният прокурор

За катастрофата с бус, пълен с мигранти на магистрала „Тракия”, при която вчера загинаха 9 чужди граждани и шофьорът, може да се стигне до хипотеза, близка до доказателства, че организатори на канала са чужди граждани, които живеят у нас. Това каза главният прокурор Сотир Цацаров, предаде БТВ.

Според него не може да се твърди, че става дума за двама души. Очевидно е, че се работи в канал.

Припомняме, че микробусът беше шофиран от непълнолетен младеж без книжка, криминално проявен и осъждан за кражба, който загина на място. Задържан беше собственикът на превозното средство – таксиметровият шофьор Дарин Атанасов от квартал „Ботунец”.

„Не може да се каже кой е участвал, работи се по организаторите на канала. Той се ръководи от едни и същи хора и на влизане и на излизане, които не са граждани на Европа. Това е бизнес, коментира още главният прокурор. Тук става дума за такса при влизане в страната и излизане или оставане тук“, допълни още Цацаров.

„Организацията в случая е малко по-примитивна, според разследването. Не става дума за оборудван бус. Бежанецът вече е стока“, каза още главният прокурор.

Част от мигрантите, пострадали при вчерашната тежка катастрофа, вече са разпитани. Започва да се изяснява картината относно тяхната самоличност, включително и на загиналите, съобщи говорителят на МВР-Пазарджик Мирослав Стоянов.

Оставете коментар

Конзола за дебъг на Joomla!

Сесия

Информация за профила

Използвана памет

Заявки към базата данни