Неделя, 04 Декември 2022

Понеделник, 10 Юли 2017 13:40

Цацаров: Обвинителният акт за КТБ ще е готов до 20 юли

А до края на седмицата ще бъдат обвинени 4-ма политици, заяви пред журналисти в Бургас главният прокурор

До 20 юли прокуратурата ще внесе в Специализирания съд обвинителният акт за КТБ. А до края на седмицата ще бъдат обвинени 4-ма политици, заяви пред журналисти в Бургас главният прокурор Сотир Цацаров.

Обвинителният акт за КТБ близо 15 хиляди страници, а прокуратурата е извършила огромна работа по издирването и установяването на всички факти и обстоятелства около този скандален банков фалит.

На въпрос как ще коментира втората разсекретена стенограма за КТБ Сотир Цацаров каза, че тя не е изненада за него, тъй като е присъствал на обсъждането и всичко е чул.

Това, което се казва там, то може да е при закрити врати, но то касае съдбите на сума хора, така че аз и сега бих казал това, което казвам, и прокуратурата го казва с обвинителният акт, което казахме и тогава: една голяма пирамида, която е била подхранвана финансово, която е била подхранвана лично, и която в крайна сметка е служила и за определени политически цели. Дайте, да не се лъжем за това, коментира Цацаров.

Главният прокурор обеща и нови обвинителни актове срещу депутати. На всички народни представители, които са със снет имунитет, разбира се доброволно снет, тази седмица ще бъдат повдигнати обвинения, каза Цацаров.

Ще бъдат повдигнати обвиненията на г-н Марешки и на двамата негови колеги (Кръстина Таскова и Пламен Христов - б.р.), ще бъде повдигнато и обвинение за търговия с гласове и на народния представител Манол Генов.

Оставете коментар

Конзола за дебъг на Joomla!

Сесия

Информация за профила

Използвана памет

Заявки към базата данни