Сряда, 30 Ноември 2022

Петък, 14 Юли 2017 21:52

Шефът на софийската дирекция по безопасност на храните е обвинен в престъпление по служба и принуда

На директора на БАБХ - София е наложена мярка за неотклонение "парична гаранция" в размер на 5000 лв. и забрана за напускане на страната

Прокуратурата обвини д-р Антон Генов - директор на Областната дирекция по безопасност на храните - София /ОДБХ - София/ в престъпление по служба и принуда, съобщават от пресцентъра на прокуратурата.

Според събраните доказателства Генов е разпореждал проверка и изземване на имущество от две дружества, които съхранявали отработена мазнина, изкупувана като суровина за биогориво и от заведения за обществено хранене. Тези действия според прокуратурата не били от компетенцията на БАБХ, а на РИОСВ, а Генов е нарушил правомощията си.

Също така разследването е установило, че целта на Антон Генов била да се набавят облаги за дружеството ДУУ ЕООД, в което по същото време е работел синът му.

Генов е обвинен и за това, че е опитал да принуди управител на търговско дружеството с чуждестранен собственик да не извършва търговска дейност на територията на гр. София. То също се занимавало със съхраняване на отработена мазнина.

Разследването по случая продължава.

Оставете коментар

Конзола за дебъг на Joomla!

Сесия

Информация за профила

Използвана памет

Заявки към базата данни