Сряда, 30 Ноември 2022

Вторник, 01 Август 2017 09:32

"Милко Понса" го закъса. Петя Славова и Цветелина Бориславова взимат хотела му в Слънчев бряг!

Хотелски комплекс „Перла“ в Слънчев бряг е обявен за публична продажба, показа проверка на сайта Gramofona.com.

Частният съдебен изпълнител Ивелина Божилова го вади на търг с начална цена от 12 269 500 лв. без ДДС. Причината за проданта са дългове на собственика на имота – фирмата „Амбасадор мениджмънт“ ООД, към „Българо-американска кредитна банка“ и присъединения взискател „Инвестбанк“. Търгът включва хотелската база с 29 апартамента, както и цялото оборудване и обзавеждане на имотите – от скъпа техника до вилиците и бъркалките.

Управител на длъжника „Амбасадор мениджмънт“ е Константин Киряков, основен съдружник на който е бургаският бизнесмен Милко Милков чрез свои фирми. В графата „съдружници“ в Търговския регистър са вписани дружествата „Холидей он“, „Деро – Милко Милков“, „Понс-холдинг“ и „Перла холидейз“.

Милко Понса, с каквото прозвище е известен предприемачът, неведнъж е привличал медийно внимание към себе си. По информация на сайта „Капитал“ бургаският „Понс холдинг“ има 3 хотела в Слънчев бряг – „Сокол“, „Гълъб“ и „Перла“, последният открит през 2005 г. Собственикът на „Понс“ Милко Милков заедно със Златомир Иванов-Баретата заедно са обвиняеми като лидери на престъпна група за източване на ДДС. Дружеството на бургазлията „Понс холдинг“ участваше в консорциума от фирми, които трябваше да строят газопровода „Южен поток“ през България.

Компанията Милков се сочи и като основен виновник за погубването на една от най-атрактивните спортни бази в града – Колодрума. „Понс холдинг“ беше съдружник на Община Бургас в акционерното дружество „Вени комерс”, което стопанисва комплекса. Намеренията там да се построи модерен спортен комплекс със зали, хотелска част и подземен паркинг останаха само неизпълнени обещания.

Комплекс „Перла“ не е единственият имот на свързаната с Милков фирма „Амбасадор мениджмънт“, който се продава за дългове. В началото на месец май тази година на търг беше обявен и хотел „Княз Павел“ в Павел баня, чиято земя заедно със сградите бе оценена на 6 млн. лв. Продажбата бе организира заради дълг на свързаната компания „Понсстройинженеринг“.

Кандидатите да купят хотел „Перла“ в Слънчев бряг могат да подават наддавателните си предложения в Районния съд в Несебър до 15 август тази година.  

Снимки: КЧСИ

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

Конзола за дебъг на Joomla!

Сесия

Информация за профила

Използвана памет

Заявки към базата данни