Сряда, 30 Ноември 2022

Сряда, 09 Август 2017 12:40

Прокуратурата обвини бившия изпълнителен директор на „Напоителни системи“ Ивайло Първанов

Това е второ обвинение срещу бившия шеф

Специализирано звено „Антикорупция“ (СЗА) при Софийска градска прокуратура привлече в качеството на обвиняем бившия изпълнителен директор на „Напоителни системи“ ЕАД – Ивайло Първанов, съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение.

Първанов е обвинен за това, че на 26 май 2016 г. в Пазарджик е направил опит да принуди управителя на „Напоителни системи“ ЕАД, клон Тополница, да извърши нещо противно на волята й – да въздейства като убеди председателя и членове на комисия определени с нейна заповед, да приемат извършени строително-монтажни работи като подпишат протокол образец 19, на следните обекти:

- кантон „Варвара-1“,;

- воднотехническо съоръжение „Бент Лесичово“ и прилежащ към него кантон и

- кантон „Гелеменово“.

Въпреки че същите не са извършени, той употребил заплашване (с уволнение). Опитът е останал недовършен поради независещи от дееца причини - престъпление по чл.143, ал.1 във вр. с чл.18, ал.1 от НК.

Ивайло Първанов е с мярка за неотклонение „Подписка“.

Това е второ обвинение за Ивайло Първанов. На 31 март 2017 г. СЗА - СГП го привлече като обвиняем заедно със Стайко Ганчев и за извършени стопански престъпления, от които за държавното дружество са настъпили щети в общ размер на около 963 000 лв.

Обвиняем е и Димитър Иванов, бивш изпълнителен директор на „Напоителни системи“ ЕАД, за сключване на неизгодни сделки на обща стойност от 3 млн. лв. и за длъжностно присвояване на мобилен телефон и 2 преносими компютъра на обща стойност 6056,56 лв.

Оставете коментар

Конзола за дебъг на Joomla!

Сесия

Информация за профила

Използвана памет

Заявки към базата данни