Сряда, 30 Ноември 2022

Вторник, 22 Август 2017 13:18

Дъщерята на Цветан Василев е обжалвала задържането си

Миналата седмица бе издадена европейска заповед за ареста й, след като бе обвинена за пране на 2.6 млн. лв.

Дъщерята на бившия мажоритарен собственик на Корпоративна търговска банка (КТБ) Цветан Василев - Радосвета, е атакувала в съда прокурорското постановление за задържането й до 72 часа, което беше издадено миналата седмица. За това съобщава в. "Сега", позовавайки се на информация от електронното деловодство на Софийския градски съд (СГС).

Искането за задържане беше отправено миналата седмица от Софийска градска прокуратура, като срещу Радосвета Василева е издадена европейска заповед за арест. Тя е обвинена за пране на 2.6 млн. лв.

Делото още не е разпределено на съдия и не е насрочено, обясниха пред "Сега" от СГС, тъй като се чака делото от държавното обвинение.

За обвинението към дъщерята на Василев стана известно от писмо на съпругата му Антоанета Василева до президента Румен Радев. В него тя нарича обвинението на дъщеря ѝ зашеметяващо, като според нея то е било скалъпено след новината, че банкерът ще търси закрила в САЩ по закона "Магнитски". Повече от писмото на съпругата на Цветан Василев четете тук.

Вчера Радев, който беше на посещение в Ахелой за честванията на 1100 години от битката там, отговори задочно на писмото на Василева и заяви: "България не е президентска република. Правомощията на президента за съдебната власт са ограничени". Държавният глава обяви, че ще направи всичко възможно да гарантира сигурността на бившия собственик на фалиралата КТБ Цветан Василев, ако той реши да се върне в България, но това ще е обвързано с даването на "валидни показания" от негова страна.

Оставете коментар

Конзола за дебъг на Joomla!

Сесия

Информация за профила

Използвана памет

Заявки към базата данни