Сряда, 30 Ноември 2022

Четвъртък, 07 Септември 2017 11:25

Цацаров нареди проверка прал ли е пари Калин Митрев

Софийската градска прокуратура ще изяснява случая с т.нар. Азербайджанска пералня

Главният прокурор Сотир Цацаров разпореди проверка по повод публикации в медиите за извършени плащания от азербайджански компании по сметки на Калин Митрев, представител на България в Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР), информира БГНЕС, цитирана от Нова телевизия.

Проверката ще се извърши от Софийската градска прокуратура, като на Националната агенция по приходите ще бъдат възложени действия, свързани с предмета й – дали са налице данни за данъчни престъпления или пране на пари, съобщиха от прокуратурата.

По-рано правителството обави, че ще проверява обвиненията към Калин Митрев по скандала, станал известен като "Азербайджанската пералня". Финансовият министър вече поиска обяснения от представителя на България в Съвета на директорите на Европейската банка за възстановяване и развитие. То е свързано с това как името му е замесено в схемата.

Междувременно, самият Митрев заяви позицията си пред NOVA. Според него скандалът е атака срещу него и съпругата му Ирина Бокова. Той не отрича, че е взимал пари, но те са били регламентирани, декларирани и с платени данъци.

Самият Калин Митрев заяви в ефира на нова телевизия, че кампанията срещу него е безсмислена спекулация.

„Това е безсмислена спекулация. Достатъчно сензационна, за да предизвика интерес и вреди на мен и на семейството ми. За мен това е кампания. Споменава се български представител. Няма такова нещо. Аз съм бил четири години извън банката и през това време съм вършил консултантска дейност. Нещо, което върша от 1992 г. насам. Да се поставя под съмнение моята работа и професионалната ми пригодност да я върша, е абсурдно”, заяви Митрев.

Оставете коментар

Конзола за дебъг на Joomla!

Сесия

Информация за профила

Използвана памет

Заявки към базата данни