Неделя, 04 Декември 2022

Петък, 08 Септември 2017 14:04

Започва проверка дали обвиняем прокурор е лъгал за болестите си

Прокуратурата разпореди проверка на медицинските документи на прокурор Димитър Захариев

Специализираната прокуратура разпореди спешна проверка на медицинската документация, представена от задържания под домашен арест прокурор Димитър Захариев.

Повод за това стана разследване на Нова телевизия, в което се видя, че плевенският магистрат, който преди няколко месеца беше арестуван и му беше повдигнато обвинение за участие в организирана престъпна група, се движи спокойно, въпреки че в съда куцукаше с патерици.

От пресцентъра на Сотир Цацаров заявиха, че след излъчване на кадри от предаването „Разследване“, в които се установява, че обвиняемият вероятно е представил медицински документи с невярно съдържание, Спецпрокуратурата е предприела следните действия:

- Изиска справка от 02 РУ МВР Плевен относно спазването на мярката за неотклонение „домашен арест“ от Димитър Захариев;

- Разпореди извършване на спешна проверка от Регионалните центрове по здравеопазване в Плевен и София на цялата медицинска документация, представена от обвиняемия Захариев пред прокуратурата и пред Специализирания наказателен съд. Проверката е възложена и с оглед данни за извършено документно престъпление;

- Назначи петорна съдебно-медицинска експертиза за здравословното състояние на Димитър Захариев; От Нова телевизия изиска записи от репортажа с оглед установяване на данни за отклоняване на Захариев от взетата му мярка за неотклонение и основания за внасяне на искане за изменение на мярката за неотклонение в „задържане под стража“.

При установяване на нарушения на взетата мярка за неотклонение „домашен арест“ от Захариев, Специализираната прокуратура ще поиска от съда вземане на най-тежката мярка за неотклонение “задържане под стража“, подчертаха от държавното обвинение.

Оставете коментар

Конзола за дебъг на Joomla!

Сесия

Информация за профила

Използвана памет

Заявки към базата данни