Сряда, 30 Ноември 2022

Сряда, 20 Септември 2017 11:00

Велизар Енчев: Изстребителската афера си е чиста далавера!

Кървавата битка е за шведски крони и щатски долари

Вече става досадно. Премиерът и президентът пак се дърлят за изтребители, вместо всеки да си каже за комисионните и им плати данъците. Ясно е, че летецът иска „Грипен“, затова накара служебния кабинет, ни в клин, ни в ръкав, да купи шведското хвърчило дни преди да напусне „Дондуков“ 1.

Само този факт ми е достатъчен, за да се усъмня в чистите помисли на професионалния пилот. Нищо не твърдя, само се питам: Нима не е знаел командващият ВВС ген. Радев за корупционните афери на концерна СААБ в Чехия и ЮАР, когато е давал на премиера Орешарски опорни точки за преговори с шведите?

За лобистите в ГЕРБ и Опитомени патриоти /ОП/ не си струва да хабим думите. Там изтребителната афера е чиста далавера. И от птичи поглед е видно: Премиерът и военният министър са на къса каишка на янките и ще купят американски самолет, оправдавайки се с НАТО-вски стандарти, съвместимост на комуникационните системи за разпознаване „свой-чужд“ и прочие залъгалки за наивния плебс.

Дано комисионните не са усвоени от стария екип на военното министерство, щото Каракачанов не бива да остане на сухо. И той семейство храни, и той отчита безотчетни долари на принципала, удрящ през пръсти за неотчетени комисионни. И с право удря – къде дават сержант Каракачанов, редник Ненчев и полковник Аню тайно да чупят от комисионната баница, а на премиера да подхвърлят трохи!
В мръсната афера има и една добра вест. Който и да лапне милионната комисионна за изтребителите, изгубилата страна ще гръмне компромат за спечелилите търга. Както преди четвърт век изгърмя генерален секретар на НАТО заради вертолетната афера „Мангуста“.

Нашата афера още се готви. Да му мислят НАТО-вските генерали Радев и Борисов. „Приятелският огън“ е толкова убийствен, колкото и вражеският.

Текст: Велизар Енчев, фейсбук

Оставете коментар

Конзола за дебъг на Joomla!

Сесия

Информация за профила

Използвана памет

Заявки към базата данни