Сряда, 31 Май 2023

Вторник, 19 Декември 2017 06:26

Георги Вълев от „Килърите“: Свариха Горан жив в затвора! Умря, защото надуват парното до 100 градуса! (СНИМКИ 18+)

Умря, защото надуват парното до 100 градуса, а капаците на вратата бяха заварени през 2014 година, твърди Вълев по повод смъртта на Горан Горанов

"От момента, в който надуят парното в затвора става като сауна. Това парно го надуват почти до 100 градуса и затова Горан умря, беше сварен, така го надуват, че вътре става като сауна. Само с отваряне на капака на вратата на килията може да се регулира. Но капаците бяха заварени през 2014 година. Първо ги направиха да се заключват, а преди това ние си отваряхме когато искаме. 2014 година решиха да ги заключат, монтираха специални заключалки и после ги счупиха, и накрая ги завариха, и пробиха по средната дупка за шпионка. Това свидетелства пред съда в Бургас 59-годишният Георги Вълев, осъден на доживотен затвор за участие в групата за мокри поръчки „Килърите“, съобщава "Бургас Инфо".

Миналата седмица Вълев бе доведен под засилена полицейска охрана в съда в Бургас, където бе призован като свидетел на друг лишен от свобода – Стефан Стефанов, който през март 2011 година нахлу въоръжен в клон на "Инвестбанк" в центъра на Сливен, простреля охранителя и взе други шестима служители в банката за заложници. Сега Стефанов съди държавата за лошите условия зад решетките и иска 36 000 лв. обезщетение. Вълев, става ясно от протокола на съдебното заседание, е бил в една килия със Стефанов от 3 септември 2011 г. Били са във втора зона с повишена сигурност на Бургаския затвор.

„Със Стефанов сме били близо 3 години заедно във втора зона. Ние сме 24 часа заключени в тези килии. Храним вътре и тъй като няма столчета, ползваме кофите, на които сядаме. Ползваме една кофа за тоалетна... Има случаи когато при почукване отварят за голяма нужда или пък отварят с голямо закъснение, но казват, че не са длъжни и в кофата се извършват тези нужди. За кофата не дават препарат, тя се мие само с вода. Когато урината са отлага тя ужасно мирише. Това нещо с вода е невъзможно да се измие, тъй като урината е много силна. Осветлението-има една малка обикновенна лампа, която свети денонощно, но тя не компенсира липсата на дневна светлина. Нощем от нея не може да се спи, защото не я угасят. На всеки половин час минават да видят през шпионката или докато се отваряха капаците, които бяха с размери 25-25 см“, казва Вълев.

Затворникът се оплаква и от „неканените“ обитатели в пандиза.

„Пълно беше с хлебарки още с постъпването, правехме капани пълни с хлебарки. 2014 година пръскаха с препарат, изкараха всички и напръскаха и изчезнаха хлебарките и до настоящия момент няма. Но се появиха дървеници и сега съм целия изяден от дървеници, защото аз съм от снощи тука. Очите ми са затворени, през дрехите ме хапят, главата, лицето бузите. Изцяло съм изяден от дървеници. Затворът е пълен с дървеници, няма място където да няма. Аз в момента бях настанен в отремонтирана част, която е като дву- зведен хотел, с тоалетна, мивка, без баня, всичко е ново направено, както трябва, но оборудването – шкафчета, легла, дюшеци е като в цигански катун, но от най- долните“, подчертава Вълев. И въпреки, че вече не е в Бургаския затвор, дава препоръки към ръководството как да обнови интериора в килиите: „Вишките са старите, мръсните дюшеци, пълни с дървеници, не са боядисали тези вишки. Можеха да сложат нови дюшеци, защото тези са пълни с дървеници. И в новата част е пълно с дървеници и условията също са толкова нечовешки, защото от дървениците не може да се спи едно ухапване води до силен сърбеж, парене и болка, от която се събуждаш и почваш да се чешеш.Лампите вече ги гасят ношем, дървениците са нощни насекоми. Излизат само нощем, това е ужасно нечовешко и жестоко. Да не можеш да спиш.Аз се извинявам за вида, в който съм, защото съм подпухнал и недоспал“.

Свързани статии (по етикет)

 • Вторник, 19 Декември 2017 06:26
  Държавата иска да отнеме имущество за над 5 млн. лв от „Килърите”

  Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) внесе във Великотърновския окръжен съд искане срещу Георги Вълев за 3 611 170 лв., предаде БГНЕС.

  Предмет на иска са 41 недвижими имота, както и суми от продажба на имущество, придобито от престъпна дейност.

  Бизнесменът Георги Вълев е признат за виновен по така нареченото дело „Килърите“ в т.ч. и за това, че в периода 2000 – 2009 г. в гр. Велико Търново без съответно разрешение е извършил банкови сделки и е получил значителни неправомерни доходи. Комисията е внесла искове за отнемане на имущество, придобито от престъпна дейност срещу още две лица от групата на т. нар. „Килъри“. От Петър Стоянов се претендира имущество на стойност 361 881 лв., а от Янко Попов на стойност 1 180 980 лв.

 • Вторник, 19 Декември 2017 06:26
  Ген. Кирчо Киров: Петър Христов е дължал пари, убит е заради връзки със сенчестия бизнес

  Разстрелът му по-скоро е знак за преразпределяне на бизнес територии, а не на политическа поръчка. Познавах Христов, не мисля, че е бил руски спецназ. От МВР издъниха бизнесмена, като го осветлиха по делата "Наглите" и "Килърите", категоричен е бившият шеф на разузнаването.

 • Вторник, 19 Декември 2017 06:26
  Катя Илиева: Има данни, че "Килърите" готвят бягство от затвора

  „След обийството на Петър Христов властта и органите на реда започнаха да ни пробутват версията, че групите на „Килърите“ и на „Наглите“ стоят зад престъплението. Това е изключтелно непрофесионално, защото става дума за хора, които са в затвора. С изказването си ни вкараха отново в задънена улица. Полицията да каже, дали е имало оперативни сигнали за това, че се готви покушение срещу Петър Христов“. Това заяви пред БТВ разследващият журналист Катя Илиева.

  „Тук не става дума за случаен човек. Още през 2009 г., когато бяха задържани „Наглите“ Цветан Цветанов каза, че е завел някакъв човек, който е дал някаква информация. По отношение на делото „Килърите“ обаче Петър Христов е нямал абсолютно никакво доказателство. По-скоро полицията разполага с много сериозни данни за това, че „Килърите“ готвят няколко покушения. Има няколко такива сигнала от 2013 г., по които не се работи. В опасност са тогавашният шеф на Контратерор в ГДБОП Валентин Цоновски, зам.-главният прокурор Ася Петрова, която беше наблюдаващ по делото „Килърите“, както и свидетелите. Един от тях е Боян Джамалов. Има реални оперативни данни за тях“, предупреди Илиева. „Има сигнали, че в момента хората от групата на „Килърите“ готвят бягство от затвора, че събират финансов ресурс. Те са способни да направят всичко. Има данни, че някой в затвора им осигурява логистична подкрепа. Няма никакъв напредък. Имам информация от кухнята“, каза още журналистката.

Оставете коментар

Конзола за дебъг на Joomla!

Сесия

Информация за профила

Използвана памет

Заявки към базата данни