Сряда, 31 Май 2023

Вторник, 19 Декември 2017 13:12

Сотир Цацаров: Основната версия за стрелбата срещу данъчния в столицата е работата му в НАП

"Повдигнати обвинения за умишлено убийство на 7-годишното момиченце в Момчилград все още няма". Това заяви в Чирпан главният прокурор Сотир Цацаров. Обвинител номер едно бе в града за откриването на обновената сграда на районната прокуратура, информира Дарик.

Основната версия, по която се работи за стрелбата срещу данъчния шеф Иво Стаменов в столицата, е посегателство спрямо него в резултат на изпълнение на служебните му задължения. 43-годишният директор на отдел "Фискален контрол" в НАП бе прострелян вчера сутринта, докато се движел с колата си по столичната улица "Дунав".

Стрелецът още не е заловен. Няма информация Стаменов да е получавал заплахи, стана ясно вчера. Провеждат се активни действия, свързани с кръга от лицата търговски субекти, с които данъчния служител е работил, каза днес главният прокурор. Вероятно е стреляно с карабина, изстрелът е един, другото нараняване е от счупено стъкло, каза Цацаров във вторник, след като в първия ден от седмицата се твърдеше, че мъжът е прострелян с два куршума. Предстои да излезе балистичната експертиза, допълни главният прокурор.

По-рано от ВМА, където е настанен Стаменов, съобщиха, че състоянието му е критично, а опасността за живота му остава. Сотир Цацаров увери, че прокуратурата ще протестира присъдите на биячите от Асеновград, тъй като били занижени. От Чирпан главният прокурор заминава за Кърджали, където обеща, че ще даде повече информация по случая с убитото дете.

Оставете коментар

Конзола за дебъг на Joomla!

Сесия

Информация за профила

Използвана памет

Заявки към базата данни