Сряда, 31 Май 2023

Сряда, 20 Декември 2017 21:10

Задържаха братовчед за зверското убийство на момиченцето в Момчилград

„Още в неделя сутринта, когато закараха тялото на Дамла в Спешна помощ в Момчилград, Мехмет се държа неадекватно. Полицаи го извикаха, но не остана с тях повече от 3-4 минути, започна да се превива и да твърди, че му е лошо и излезе навън". Това разкриха очевидци на случилото. По-късно той отново е бил издирен, за да даде показания.

Мехмет Хасан, за който главният прокурор Сотир Цацаров потвърди по-рано днес, че е арестуван за убийството на момиченцето, неведнъж е оставал сам с братовчедка си. „Той е племенник на Садет, помагаше й в гледането на детето. Често сме го виждали с малката Дамла навън, извеждаше я на разходка“, твърдят други близки на семейството. 25-годишният убиец живее в апартамент в района на автогарата, който днес бе обискиран. Домът му е на около 700-800 метра от блок „Слава“, в който живееше 7-годишната Дамла.

Към този час пред блока на 25-годишния мъж са се събрали 70-80 души. Те очакват всеки момент тук за следствен експеримент да бъде докаран Мехмет Хасан. Наложи се началникът на Районното управление на Момчилград да пристигне на място и да обясни на множеството разгневени момчилградчани, че следствен експеримент тази вечер няма да се проведе. Въпреки това, хората стоят и чакат пред блока. Все повече момчилградчани искат линч за младия мъж, който днес направи самопризнания за престъплението. „Особняк е, незабележим. Преди време работеше в офис на мобилен оператор, а сега в града се говори, че е започнал работа във фабриката, в която работи и леля му - майката на Дамла“, разказа местен жител пред 24rodopi.com. Момчилградчани питат защо тя не е казала още първия ден, че племенникът й има ключ от жилището й. В този час все още убиецът се намира в съда в Кърджали, където е разпитван от съдия. Четвърта нощ зад решетки ще изкара и 40-годишната Садет Муса, майката на Дамла. Напрежението в Момчилград остава.

Оставете коментар

Конзола за дебъг на Joomla!

Сесия

Информация за профила

Използвана памет

Заявки към базата данни