Сряда, 31 Май 2023

Петък, 22 Декември 2017 10:13

Пълен абсурд: Плевенски бос се измъква от закона заради немарливи актове, написани от полицаите

Камен Балбузанов-Куката е разследван за рекет на местни фирми в Плевен. Въпреки акцията на органите на реда след серията от репортажи на Нова ТВ, всички актове издадени на фирмата на Куката падат в съда.

 Охранителната фирма, близка до плевенския бос Камен Балбузанов-Куката, е на път да се спаси от над 20 000 лв глоба заради… полицаи. Служителите на МВР-Плевен са съставили на фирмата 104 акта за нерегистрирана охрана. Всички те обаче са със сгрешена дата. След жалба на фирмата съдът не признава актовете и наказанията.

Районният съд не признава актовете и заради друго – че всичките са писани не срещу фирмата, която е лицензирана и отговорна за охраната, а срещу управителката на фирмата Владислава като физическо лице. Според юрисконсулта на МВР-Плевен Петя Фердинандова тук нямало чадър над Куката. Законът не уточнявал съвсем ясно кой точно трябва да плати глобата в такива случаи – фирмата или шефът й. Валидни или невалидни са актовете остава да реши окончателно административният съд в Плевен.

Ако обаче МВР и този път загуби пред съда и фирмата се спаси от глобата, държавата ни ще трябва да плати и разноските по 104-те дела на същата фирма, близка до Куката, с хиляди левове от джоба на данъкоплатците. А гардовете на фирмата продължават да охраняват обекти в Плевен, макар че Камен Балбузанов-Куката отиде на съд за рекет и налагане на охрана с принуда заедно с плевенския прокурор Димитър Захариев. Последният беше задържан и обвинен в съучастие след разследване на Нова ТВ. Прокурорът излезе под домашен арест заради болести и травми в ставите. NOVA обаче го засне как свободно излиза от дома си и ходи с патерици само на делата си в съда. Преди два дни спецпрокуратурата внесе обвиненията срещу групата на Куката и прокурора в съда. А от МВР-Плевен ни уверяват, че вършат работата си, въпреки сгрешените 104 акта.

Оставете коментар

Конзола за дебъг на Joomla!

Сесия

Информация за профила

Използвана памет

Заявки към базата данни