Четвъртък, 08 Юни 2023

Вторник, 26 Декември 2017 15:33

Съдът върна в общината Лазар Влайков, с чийто пистолет дете уби собственик на кръчма

Административният съд в Пазарджик отмени решението на Общинската избирателна комисия в град Септември за предсрочно прекратяване на пълномощията на Лазар Влайков като общински съветник. В мотивите си съдът посочва, че Влайков е имал уважителна причина да отсъства от заседание на съвета, защото по същото време е бил призован като обвиняем по наказателно дело.

Лазар Влайков бе отстранен от поста си заради системно неявяване. Той подаде оставка като председател на Общинския съвет в Септември, след като с негов пистолет бе извършено убийство на Наско Тонкев - собственик на заведение в село Виноградец.

Припомняме, Лазар Влайков беше обвинен за това че на 31 август/1 септември 2017 г. в ресторант "Градина" във Виноградец не е взел необходимите мерки за сигурност и от това е последвало причиняване смъртта на собственика на заведение по време на детско парти. Свидетелите казаха, че 6-годишният Юри си е играл с пистолета и е гръмнал жертвата Наско Тонкев. Роднините на убития обаче не вярват на свидетелите от детското парти. Според тях детето се използва от истинския убиец, защото не може да бъде съдено, Отпечатъци по оръжието обаче има от много гости на кървавия купон и на практика е невъзможно да се разбере кой е произвел фаталният изстрел.

Според обвинението задържаният е нарушил грубо законите - чл. 60 от Закона за огнестрелните оръжия, боеприпасите и пиротехническите изделия забранява носенето на огнестрелно оръжие на публични места и при употреба на алкохол и наркотични вещества. Тестът с дрегер е отчел 0.76 промила в нощта на инцидента, текстът за наркотици е бил отрицателен.

Доказано е, че става дума за непредумишлено убийство, престъпление, за което се предвижда наказание до 10 години затвор, заяви Румяна Арнаудова.

Преди това с разпореждане на главния прокурор делото за стрелбата и убийството във Виноградец бе преместено от Пазарджик в Пловдив, заради опасения на близките на жертвата, че Лазар Влайков може и този път да използва връзките си с районния прокурор на Пазарджик Георги Кацаров.

Според говорителя на главния прокурор Румяна Арнаудова обаче увери, че ще се проверява и интернет комуникацията.

Както и преди години, така и сега Лазар Влайков бе изключен от партия ГЕРБ след инцидента, а и напусна общинския съвет в Септември.

През 2012 г. Лазар Влайков стана известен след побой. Той бе задържан след като нанесе няколко порезни рани с нож на 40- годишен мъж от Пазарджик. Двамата се спречкали на пътя между селата Бошуля и Карабунар. Спорът е бил заради включени дълги светлини. През 2015 година обаче той отново става общински съветник от листата на ГЕРБ, като и към момента е председател на Общинския съвет в Септември.

Оставете коментар

Конзола за дебъг на Joomla!

Сесия

Информация за профила

Използвана памет

Заявки към базата данни