Четвъртък, 08 Юни 2023

Сряда, 06 Юни 2018 10:08

Прокуратурата: Убитият в Ботевград е избягалият затворник Пелов, променил се е така, че и брат му да не го познае

Категорично убитият снощи в Ботевград е избягалият затворник Владимир Пелов, съобщи на брифинг административният ръководител Софийска окръжна прокуратура Наталия Николова. Убийството е станало на оживено място, в центъра на Ботевград. В момента на стрелбата не са минавали хора, самото място е обрасло с храсти.

Самоличността на Пелов е установена след снемане на пръстови отпечатъци. Той е прострелян с три куршума. Единият е бил в лицето в основата под мустака му, а другите два са били в десния крак.

Външният вид на Пелов е бил изцяло променен. На местопроизшествието тази нощ той е бил със суитчър, с качулка на главата и с шапка над нея. Пелов е бил и с брада. Заради сменената визия дори и брат му не е успял да го разпознае.

Другият участник в стрелбата и убиец на Пелов - Марио Панчев е бил прострелян с два куршума. Той е в изключително тежко състояние в „Пирогов“ и няма възможност да се извършват каквито и да е процесуално следствени действия с него. В болницата има служители на полицията и при разрешение от докторите той ще бъде разпитан веднага.

По време на огледа са намерени седем гилзи и три оръжия – едно в тревната площ, едно до трупа и едно в чантичката на кръста на Пелов.

Според разследващите причина за стрелбата са неуредени финансови взаимоотношения. Пелов и Големия са имали общ бизнес. От Прокуратурата отрекоха категорично жена да е причина за инцидента.

Сигнали, че Пелов е бил в Ботевград, полицаите са имали от месец. На брифинга стана ясно, че всяка една информация за това е била проверявана.

Говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова поясни, че мотивите за престъплението са първоначални и напомни, че няколко часа все пак са минали от стрелбата.

По случая е образувано досъдебно производство. Ще бъде извършена съдебна-медицинска експертиза, както и балистична експертиза. Продължават следствените действия.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

Конзола за дебъг на Joomla!

Сесия

Информация за профила

Използвана памет

Заявки към базата данни